Cestná doprava

25 rokov značky MAN na slovenskom trhu

25 rokov značky MAN na slovenskom trhu. Spoločnosť MAN Truck & Bus Slovakia slávi 25. narodeniny. Už štvrťstoročie prináša na slovenský trh nové modely s dômyselnými technológiami MAN. Pri tejto príležitosti vznikla aj limitovaná séria jubilejného ťahača TGX.

Sme silní iba s vami, našimi zákazníkmi a partnermi. A keď vám dodávame špičkové technológie, profitujú z toho obidve strany. Rastieme spolu. Vďaka vám sme sa stali dôležitým hráčom na trhu úžitkových vozidiel. V dopravnom priemysle patríme medzi najprogresívnejších výrobcov, pričom naším cieľom bolo, je a bude vyvíjať moderné technológie, ktoré významnou mierou prispievajú k prosperite našich zákazníkov a súčasne sú ohľaduplné k životnému prostrediu. Preto jednou z aktuálnych kľúčových tém pre MAN je elektrická mobilita.

Prečítajte si aj

25 rokov značky MAN na slovenskom trhu

Štvrťstoročie spolupráce

„V spoločnosti MAN sme hrdí, že už 25 rokov podporujeme slovenských zákazníkov, poskytujeme im služby a rastieme spolu s nimi. Za ten čas dopravný priemysel prešiel aj na Slovensku veľký kus cesty. A rovnako značka MAN. Začínali sme s modelmi F90 a F2000, dnes jazdia po slovenských cestách trucky TG tretej generácie. Postupne sme produktové portfólio rozšírili o silný segment autobusov a tiež o vany, vďaka čomu máme významnú pozíciu na európskom trhu.

Som veľmi rád, že dodnes máme slovenských zákazníkov, ktorí sú verní značke MAN prakticky od začiatku, a rovnako aj pracovníkov, ktorí boli pri rozbiehaní dcérskej spoločnosti. V súčasnosti už investujeme do nasledujúcich 25 rokov. Vlani v decembri sme uviedli do prevádzky nový servis v Prešove a plánujeme vytvoriť pobočku aj v nitrianskom regióne. A ešte jedna dôležitá informácia: centrála MAN tento rok oficiálne uvedie do prevádzky svoje nové výrobné kapacity vybudované v Trenčíne,“ povedal na margo jubilea Jan Kohlmeier, generálny riaditeľ MAN Truck & Bus Slovakia a Czech Republic.

Jan Kohlmeier, generálny riaditeľ MAN Truck & Bus Slovakia a Czech Republic

25 rokov značky MAN na slovenskom trhu

Jubilejná edícia ťahačov

Pri príležitosti 25. výročia oficiálneho zastúpenia značky MAN na Slovensku sme pre našich zákazníkov pripravili jubilejnú edíciu vozidiel. Ide o limitovanú sériu 25 ťahačov TGX so špecifickými štylistickými prvkami, špeciálnym lakom a atraktívnou konfiguráciou. K dispozícii sú dve vyhotovenia: TGX 18.510 4×2 BL SA Vario s palivovou nádržou 2x 580 litrov alebo TGX 18.510 4×2 LL SA Ultra s palivovou nádržou 2x 480 litrov, na výber budú aj dve úrovne výbavy. Vozidlá z jubilejnej edície dodáme postupne už od júla 2022.

Pohon zaisťuje výkonný a úsporný šesťvalec s výkonom 510 k. V základnej výbave nechýba adaptívny tempomat ACC so Stop and Go funkciou na zvýšenie bezpečnosti, tempomat s funkciou šetriacou palivo MAN EfficientCruise zohľadňujúci trasu, vonkajšie osvetlenie v prevedení LED, MAN SmartSelect s touchpadom, asistent zmeny jazdného pruhu LCS a výstraha pri odbočovaní, rádio MAN Navigation Professional 12,3“, elektrická roleta pred predné okno, elektrická nezávislá klimatizácia integrovaná vo vozidle, kožený volant či komfortný balík interiérových svetiel a odkladacích priečinkov.

Ako darček návšteva Oktoberfestu

Pre zákazníkov, ktorí si objednajú ťahač z jubilejnej edície, pripravujeme exkluzívny výročný balíček – návštevu výrobného závodu MAN spojenú s účasťou na Oktoberfeste v Mníchove vrátane prenocovania pre 1 osobu.

K ťahačom z limitovanej série sa dá objednať aj servisný a digitálny balík na 3 roky pri najazdení 130 000 km/ročne za 99 € bez DPH mesačne, ktorý obsahuje rozšírenie záručných podmienok výrobcu na 36 mesiacov alebo do max. 450 000 kilometrov, telematický balík MAN RIO s funkciami sledovania vozidla, ukladania trás a analýzou jazdného štýlu vodiča, službu MAN ConnectedCoDriver (koučing ekonomickej jazdy naším profesionálnym školiteľom podľa programu MAN ProfiDrive počas dohodnutej doby 3 týždňov) a servisnú zmluvu MAN ComfortSuper vrátane záruky Mobility.

Pri príležitosti 25. narodenín máme pripravené zvýhodnené ceny na vybrané originálne náhradné dielce MAN. Zvýhodnený zmluvný balíček nájdete aj v ponuke MAN TopUsed. Okrem toho je pre našich skalných fanúšikov nachystaná štýlová limitovaná edícia oblečenia MAN, ktorú môžete vyhrať na našich sociálnych stránkach. Sledujte nás a oslavujte spolu s nami.

Zdroj
transport.sk
Editor

Prečítajte si aj

Back to top button