Cestná doprava

Veľký dopravca, rozsiahle služby v doprave

Veľký dopravca, rozsiahle služby v doprave. Spoločnosť DALITRANS oslavuje štvrťstoročnicu! 25-ročnú históriu sprevádza neustály rozvoj a priberanie nových činností. V súčasnosti spoločnosť poskytuje komplexné služby v oblasti dopravy a logistiky.

Na začiatku je vždy myšlienka a ambícia človeka, ktorý chce dokázať viac. Za úspešným príbehom projektu DALITRANS stojí majiteľ spoločnosti Dalibor Janega. Firmu založil v roku 1997 a postupne vybudoval rozsiahly areál vo Veľkých Bierovciach pri Trenčíne. Dnes patrí DALITRANS, s. r. o., k najväčším dopravným spoločnostiam na Slovensku, má kvalitné zázemie v komplexnej centrále, so servisom, skladovaním a s autoumyvárňou. Vozový park s viac ako 200 vozidlami značky Renault Trucks a stabilná existencia spoločnosti sú garanciou profesionálnych služieb a spoľahlivého obchodného partnerstva.
S majiteľom spoločnosti DALITRANS, pánom Daliborom Janegom, sme sa porozprávali o aktivitách jeho firmy.

Veľký dopravca, rozsiahle služby v doprave

Akým činnostiam sa v súčasnosti DALITRANS venuje?
Medzi naše hlavné činnosti patrí preprava plachtovými a MEGA návesmi, ako aj preprava chladiacimi a izotermickými návesmi, v autoparku máme i veľkoobjemové vyklápacie súpravy, chodiace podlahy – Walking Floor, vykonávame tiež nadmernú a nadrozmernú prepravu a v neposlednom rade aj silocisternové prepravy. Ako silný dopravca vlastníme taktiež odťahové vozidlá. A k týmto prepravným službám ešte patrí autobusová preprava. Náš záber prepravných služieb je skutočne veľmi široký.

Je to záväzok i zodpovednosť, ale aj určitá výhoda na trhu, práve v týchto neistých časoch, keď sa podnikateľské prostredie a riziko menia, rôzne činnosti nás potiahnu ďalej. Služby poskytujeme aj iným dopravcom a firmám. Priamo v areáli máme čerpaciu stanicu, autoservis a autoumyváreň, pre vodičov bar a občerstvenie, sprchy a sociálne zariadenia. Autodopravcom poskytujeme i ďalšie služby, napríklad komfortné parkovanie nákladných vozidiel a autobusov.

Parkovisko sa nachádza v uzavretom a stráženom areáli s betónovým podkladom, a to na ploche až 10 000 m2, s nonstop parkovacou službou a ochranou. V areáli našej firmy nájdete aj modernú a zateplenú halu s 24-hodinovým prístupom pre skladovanie a prekládku tovaru. Skladovacie priestory s rozlohou 1000 m2 a s vnútornou výškou 6,5 m majú prístupovú rampu pre nákladné vozidlá, dve vstupné brány, ako aj manipulačnú techniku s obsluhou. Slúžia pre rýchloobrátkový tovar. Naše služby sú teda univerzálne.

Veľký dopravca, rozsiahle služby v doprave

Aké servisné služby ponúkate klientom – autodopravcom?
V servise nákladných vozidiel poskytujeme kompletné opravy nákladných a prípojných vozidiel. Vrátane klampiarskych a lakovníckych prác, výmenu olejov, opravy nezávislých kúrení a klimatizácií, diagnostiku, geometriu a máme i valcovú skúšobňu bŕzd. Vzhľadom na to, že aj my prevádzkujeme súpravy s chladiarenskými návesmi, vykonávame tiež opravy agregátov CARRIER, opravy elektroinštalácií. A keďže silné zastúpenie v nášom autoparku majú vozidlá Renault Trucks, venujeme sa takisto predaju nových aj použitých náhradných dielcov značky Renault Trucks.

Odborný pneuservis je univerzálny, určený pre osobné i nákladné vozidlá, s montážou a demontážou kolies, výmenou plášťov, lepením a opravou poškodených pneumatík. Ponúkame tiež hustenie pneumatík PNEUMIX (hustenie plynom) vrátane vyvažovania kolies a v rámci služieb pneuservisu sa zameriavame aj na predaj a skladovanie pneumatík.

Pre autopark ste zvolili značku Renault Trucks. Prečo?
S obchodným zastúpením značky Renault Trucks na Slovensku máme dobré skúsenosti a dobré vzťahy. Renault Trucks bol našou jasnou voľbou. Spolupracujeme spolu už roky, vozidlá máme preverené a oceňujeme otvorenú a priamu komunikáciu so zastúpením značky. Viem, že spolu vždy nájdeme vhodné riešenie. Naše obchodné podmienky a popredajné služby optimalizovali do takej miery, že sme tejto značke dlhodobo priaznivo naklonení.

V minulom roku sme obnovili autopark kúpou 30 nových vozidiel Renault Trucks 520 T-High, čím sme postupne nahradili najstaršie vozidlá Renault T-High z roku výroby 2015. Všetky vozidlá sú v jednotnej bielej farbe a majú vysoké kabíny, ktoré vodičom poskytujú optimálne pracovné prostredie. Vybavené sú modernými technológiami pre ešte vyššiu úsporu paliva. Adaptívny tempomat v kombinácii so systémom Optiroll umožňuje optimálne využitie paliva pri zachovaní čo najvyššej možnej prevádzkovej rýchlosti, aby boli všetky prepravy vykonané podľa plánu. Vozidlá sú tiež vybavené balíkom Optifuel+, cez funkcie ktorého je možné v reálnom čase vozidlo lokalizovať, sledovať jeho technické údaje a vyhodnocovať spôsob jazdy vodičov.

Dalibor Janega

Veľký dopravca, rozsiahle služby v doprave

Aké prepravy sú v rámci činnosti DALITRANS dominantné?
Zabezpečujeme vnútroštátnu a medzinárodnú prepravu tovarov a distribúciu potravín pre národné i nadnárodné obchodné a potravinové reťazce, a to chladiarenskými návesmi s riadenou teplotou a plachtovými návesmi. V stavebnom sektore ponúkame nadrozmernú prepravu stavebných strojov a zariadení. Ďalej prepravu sypkých materiálov cisternovými a vyklápacími návesmi a prepravu návesmi s posuvnými podlahami. Flotilu dotvárajú cisterny na prevoz PHM a LPG, ktorými zásobujeme vlastnú sieť čerpacích staníc DALIOIL.

Naša spoločnosť patrí medzi významných zamestnávateľov v Trenčianskom kraji. Pracuje u nás 450 zamestnancov a vo vozovom parku nájdete 250 vozidiel, pričom väčšina je značky Renault Trucks.
Najnovším prírastkom sú tri ťahače Volvo FH 460 k LNG, s ktorými znižujeme uhlíkovú stopu. Ťahače LNG sú zamerané na prepravu chladiarenskými návesmi pre spoločnosti LIDL a KAUFLAND. Oba reťazce sa reálne snažia o čo najnižšiu uhlíkovú stopu.

Dovoľte mi, aby som sa na záver pri príležitosti 25. výročia DALITRANS poďakoval všetkým našim pracovníkom, partnerom a klientom za dobre odvedenú prácu, lojalitu a spolupatričnosť. Verím, že spoločne prekonáme všetky prekážky, ktoré nám život a prostredie prinášajú – spolu to zvládneme!

Zdroj
transport.sk
Editor
VIB

Prečítajte si aj

Back to top button