Cestná doprava

SCHWARZMÜLLER oslávi 30 rokov na Slovensku

SCHWARZMÜLLER oslávi 30 rokov na Slovensku. Spoločnosť Schwarzmüller, najväčší rakúsky výrobca prívesných vozidiel a nadstavieb, má vo svojej ponuke široký sortiment prívesov, návesov a nadstavieb. V tomto roku oslávi slovenské zastúpenie 30 rokov úspešného pôsobenia na našom trhu.

Na začiatku bolo dodanie dvoch súprav pre ČSAD Topoľčany, ktoré sa zrealizovalo prostredníctvom zastúpenia firmy Schwarzmüller v ČR. Postupne sa zrodila myšlienka založiť pre Slovensko vlastné zastúpenie. Spoločnosť SCHWARZMÜLLER SR, 100 % dcérska spoločnosť koncernu Schwarzmüller, začala oficiálne svoju činnosť dňa 29. 11. 1993. Konateľom sa stal Ing. Alexander Ružička.

V začiatkoch svojho pôsobenia sa spoločnosť zamerala najmä na predaj plachtových a mraziarenských návesov. Prvými zákazníkmi slovenského zastúpenia boli bratia Chlebíkovci, ako aj firmy DUNTRANS a TOPNAD. V roku 1994 sa podarilo uzavrieť 12 objednávok. Postupne sa rozbehol predaj cisterien, vyklápacích návesov aj celohliníkových súprav na prepravu poľnoproduktov. Počty predaných návesov prekročili 100 ks ročne. Činnosť firmy sa neskôr rozšírila o predaj náhradných dielov a rozrástla sa i sieť zmluvných servisov.

Úspešne sa rozbehol predaj klanicových návesov, vyklápacích návesov pre stavebný priemysel, podvalníkov a ďalších prívesných vozidiel. Veľkú obľubu si získali odľahčené návesy známe ako Superleicht a muldové návesy na prepravu oceľových zvitkov. Podiel návesov Schwarzmüller na slovenskom trhu sa dlhodobo pohyboval medzi 12 až 14 % . Spoločnosť SCHWARZMÜLLER SR, s. r. o., získala mnoho ocenení v zákazníckych aj odborných anketách.

Návesy Schwarzmüller boli vždy o krok vpred

Po roku 2010 firma zvýšila dôraz na znižovanie hmotnosti návesov. Návesy Schwarzmüller patria vo všetkých kategóriách k návesom s najnižšou hmotnosťou a zároveň najvyššou pevnosťou. V súčasnosti Schwarzmüller ponúka v kategórii valníkových odľahčených návesov inovovanú rodinu POWER LINE s typmi CARGO, MEGA a COIL. Rodinu odľahčených návesov dopĺňajú vyklápacie návesy s hardoxovou alebo hliníkovou muldou, veľkoobjemové vyklápacie návesy a klanicové vozidlá. V sortimente spoločnosti nechýbajú ani návesy s posuvnou podlahou, podvalníky, cisterny, mraziarenské návesy a prívesy na kontajnery značky Hüffermann.

Zásadná zmena prišla koncom r. 2019. Skupina Schwarzmüller v rámci rozširovania aktivít na Slovensku predala 16. 12. 2019 spoločnosť SCHWARZMÜLLER SR, s. r. o., spoločnosti REYLON, s. r. o., ktorá sa 3. 1. 2020 premenovala na REYLON SM, s. r. o. Spoločnosť REYLON SM pôsobí ako výhradný dovozca a distribútor značky Schwarzmüller na Slovensku.

Konateľmi sú Mgr. PhDr. Zoltán Rényi a Mgr. PhDr. Helena Rényiová, ktorí sa venujú nákladnej doprave už takmer 20 rokov. Sídlo spoločnosti sa nachádza v Kútnikoch pri Dunajskej Strede. Že to REYLON SM uchopil za správny koniec, potvrdzujú výsledky. V rokoch 2020 až 2022 dosiahol Schwarzmüller v počte predaných návesov na Slovensku trikrát po sebe prvé miesto, jeho podiel na trhu vzrástol na 22 % .

SCHWARZMÜLLER oslávi 30 rokov na Slovensku

Ďalším dôležitým krokom je výstavba nového servisného strediska v Kútnikoch pri Dunajskej Strede. Servis bude vybavený modernou diagnostikou vrátane brzdovej stolice, rovnacou stolicou a výbavu doplní veľký sklad náhradných dielov, ako aj umývacia linka pre ťahače a návesy. Servisné centrum otvorí svoje brány v júni 2023. Cieľom celého kolektívu firmy REYLON SM je individuálny prístup k zákazníkovi a neustále skvalitňovanie poskytovaných služieb.

Zdroj
transport.sk
Editor
text a foto: SCHWARZMÜLLER

Prečítajte si aj

Back to top button