Cestná doprava

MAN získal najväčšiu objednávku na dodávky TGE

Medzinárodná záchranárska spoločnosť Falck Danmark A/S podpísala rámcovú zmluvu na nákup 2 500 kusov dodávok MAN TGE so spoločnosťou MAN Truck & Bus. Nové vozidlá majú nahradiť špeciálne vozidlá spoločnosti Falck v piatich európskych krajinách. Kontrakt je rozložený na obdobie 6 rokov. MAN sa tak stane preferovaným partnerom spoločnosti Falck.

Falck Group sídli v dánskom hlavnom meste Kodaň a poskytuje zácharnné služby v 35 krajinách. Zamestnáva viac ako 30 000 ľudí a jej portfólio zahŕńa okrem zdravotnej záchrannej služby aj protipožiarne služby, transport pacientov, pacientov vyžadujúcich intenzívnu starostlivosť, ambulantné operácie a služby mobility. Rámcová zmluva s MAN Truck & Bus zahŕňa ambulantné vozidlá a vozidlá na transport pacientov.

Do roku 2026 to môže byť až 2 500 vozidiel TGE. Tie si môžu objednať pobočky Falck v Dánsku, Nemecku, Švédsku, Španielsku a Spojenom kráľovstve. MAN dodá vozidlá, o ich prestavbu a vybavenie sa postarajú renomovaný nadstavbári, na základe špecifických požiadaviek Falck. Prvé objednávky na vozidlá TGE z rámcovej zmluvy už boli zadané. Pre MAN ide o najväčšiu jednorazovú objednávku dodávkových vozidiel v jeho histórii. Dodávkami pokrýva mníchovský výrobca segment od 3 do 5,5 tony, do ktorého vstúpil v roku 2016.

V roku 2019 si dánska pobočka Falck objednala 132 ľahkých nákladných vozidiel MAN TGL, spolu s 19 dodávkami TGE. Vozidlám TGE verí aj Falck Ambulance UK, ktorá si ich vo Veľkej Británii objednala celkovo 92 kusov a boli jej doručené v priebehu posledných dvoch rokov.

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button