Železničná doprava

Európska online digitálna platforma už zhodnocuje nevyužité kapacity v nákladnej železnici

Európsky cargo business sa digitalizuje. Vďaka platforme RAILVIS.com, ktorá združuje ponuky voľných kapacít vagónov a lokomotív naprieč celou Európou, môžu všetky objednávky na nákladnej železnici prebiehať online.

RAILVIS.com, inovatívna online platforma pre oblasť železničnej nákladnej dopravy, ktorá efektívne prepája európsky železniční cargo trh zaznamenáva od spustenia ostrej prevádzky rýchly rast počtu zákazníkov z celej Európy. Vďaka digitalizácii ponuky a dopytu voľných kapacít lokomotív a vagónov v celej Európe môžu odteraz pracovať špecialisti v železničnom cargo biznise plne online, teda aj z home office.

Firmy, ktoré využívajú dopravu na železnici, museli doteraz veľmi zložito hľadať dodávateľov a ich voľné kapacity vagónov a lokomotív, ceny prenájmu, geografické umiestnenie a všetko ručne porovnávať. S každým dodávateľom bolo následne nutné zdĺhavo vyjednávať telefonicky, emailmi a osobne, takže objednávací systém bol zdĺhavý.
RAILVIS.com prináša digitalizáciu do oblasti železničnej dopravy:
 objednávacie procesy skokovo zrýchľuje;
 zobrazuje aktuálny prehlaď ponuky a dopytu prenájmu lokomotív a vagónov čo sa týka geografického umiestnenia a ceny;
 šetrí spoločnostiam náklady, zvyšuje efektivitu a ziskovosť aj v tejto náročné dobe.

Zjednocovane cargo biznisu

„V Európe je 800 000 železničných nákladných vagónov a 40 000 lokomotív, z toho 15 – 20 % nevyužitých. RAILVIS.com pomáha firmám nájsť rýchlejšie možnosť, ako na trhu ich voľné kapacity využiť a zhodnotiť. V dnešnej dobe, ktorá prenáša veľké množstvo aktivít firiem do on-line prostredia, sme radi, že aj my prinášame túto inováciu do oblasti nákladnej železničnej dopravy,“ vysvetľuje zmysel pre zapojenie firiem do nedávno spustenej platformy RAILVIS.com Adam Froněk, riaditeľ a spoluzakladateľ.
Do platformy vstupujú každý deň noví operátori železničnej dopravy, prenajímatelia vagónov a lokomotív, logistické spoločnosti z celej Európy. Prvé spoločnosti, ktoré vstúpili do platformy pochádzajú zo Západnej a Strednej Európy. Momentálne sa tiež pripojujú spoločnosti z Východnej Európy a balkánskych štátov.
Napríklad iba vďaka platforme Railvis.com bol nedávno uzavretý dvojmesační prenájom vagónov so špecifickými parametrami medzi poľskou a rumunskou spoločnosťou. Bez prepojenia v RAILVIS.com by sa tieto dve spoločnosti na európskom trhu vôbec nenašli. Už dnes dohodnuté obchody na RAILVIS.com potvrdzujú funkcionalitu platformy a to hlavne rýchly prístup a celkový prehlaď ponuky a dopytu prenájmu vagónov a lokomotív po celé Európe a revolučnú úsporu času objednávacích procesov.
„V súčasnej dobe – aj vzhľadom na situáciu spojenú s pandémiou Covid – registrujeme veľký záujem o zdieľanie voľných kapacít nákladných vagónov a lokomotív v našej digitálnej platforme, kde si klienti, ktorí využívajú nákladnú železnicu, môžu vybrať pre nich najvýhodnejšiu ponuku na trhu,“ dodáva Adam Froněk, riaditeľ a spoluzakladateľ RAILVIS.com.

Prihlásiť sa do platformy RAILVIS.com je jednoduché a rýchle, stačí vyplniť registráciu na webových stránkach. Na rovnakom mieste sa môžete s hlavnými funkciami služby zoznámiť aj v krátkom inštruktážnom videu. Dáta platformy RAILVIS.com sú bezpečne uložené na serveri v Nemecku, ktorý splňuje najvyššie európske digitálne štandardy.

O RAILVIS.com
RAILVIS.com vznikla v roku 2019, ale predchádzalo jej dlhodobé testovanie v pilotnej verzii služby railscanner.eu. Tým RAILVIS.com sa opiera o odborníkov z celej Európy s viac ako 16 rokmi skúseností v oblasti nákladnej železničnej dopravy a o silné vlastné IT oddelenie. Cieľom RAILVIS.com je úplná digitalizácia železničného businessu a prepojenie všetkých európskych zákazníkov a dodávateľov do jediného prostredia. Obchodné zastúpenie platformy RAILVIS.com sa nachádza vo väčšine európskych krajín.

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button