Železničná doprava

Cesta vlakom do Považskej Bystrice bude rýchlejšia

Cesta vlakom do Považskej Bystrice bude vďaka vyrovnaniu trate, novému tunelu a ceste ponad priehradu od štvrtka 17. 9. o 4 minúty rýchlejšia.

Už vo štvrtok 17. 9. 2020 sa traťový úsek Púchov – Považská Bystrica v novom profile skráti z 13,6 km na 11,6 km, čo od štvrtka 17. septembra prinesie benefit rýchlejšieho cestovania – pri diaľkovej doprave v úseku Bratislava – Považská Bystrica z pôvodných 124 min na 120 min (-4 min), pri regionálnej doprave bude úspora -2,5 min.

Rekonštrukcia so sebou prinášaj aj redukciu železničnej trate o necelé dva kilometre, nový tunel Diel, estakádu ponad Nosickú priehradu (mimo zastávku Milochov), vyššiu úroveň a komfort pre cestujúcich (nová zastávka v Nosiciach a modernizácia staníc v Považskej Bystrici a Považskej Teplej) a bezpečnejšiu cestu vlakom (nové traťové zabezpečovacie zariadenie medzi Považskou Bystricou a Plevníkom-Drienové, nový telekomunikačný systém, mimoúrovňové križovanie).

Vlaky budú v úseku Púchov – Považská Bystrica vedené po časti novej trate cez tunel Diel a estakádu ponad Nosickú priehradu

Nastane preto aj zmena CP 2019/2020, ktorá súvisí s odovzdaním nových úsekov a rekonštrukčnými prácami manažéra infraštruktúry (ŽSR) v úseku Púchov – Považská Bystrica. Od 17. 9. 2020 budú vlaky v tomto úseku vedené len po jednej traťovej koľaji, pričom pôjdu sčasti po novej a sčasti po pôvodnej trati. V dôsledku uvedených skutočností dôjde aj k nasledovným zmenám:

  • prevádzka vlakov v úseku pôvodnej trate Púchov – Výhybňa Milochov bude zrušená;
  • zastávka Milochov bude zrušená;
  • zastávka Nosice bude premiestnená.

Z dôvodu rekonštrukčných prác dochádza pri vlakoch k úprave časových polôh.

Zdroj
transport.sk
Editor
ZSSKfoto: Matúš Vavrek

Prečítajte si aj

Back to top button