Cestná doprava

Dopravný podnik Bratislava začne s rekonštrukciou Depa Krasňany

Dopravný podnik Bratislava začne s rekonštrukciou Depa Krasňany. V pondelok 6. novembra sa začnú práce na modernizácii Depa Krasňany Dopravného podniku Bratislava (DPB).

Najrozsiahlejšia rekonštrukcia vozového areálu od jeho vzniku na začiatku 70. rokov má priniesť nielen modernizáciu budov a zariadení, ale aj zázemie pre príchod nových električiek. Náklady pokryjú eurofondy. „Projekt takýchto rozmerov v DPB ešte nikto pred nami od roku 1989 nerealizoval a jeho uskutočnenie bolo v minulosti skôr otázne. Výsledkom bude nielen kvalitnejšia údržba, pracovné a okolité prostredie, ale aj zníženie hluku pre obyvateľov okolitých rezidencií,“ vyzdvihol projekt predseda predstavenstva DPB Martin Rybanský.

Modernizácia viac ako 50-ročných budov prinesie kompletné opravy a zníženie energetickej záťaže, výmenu technológií údržby či novú umývaciu linku elektrobusov a električiek. Areál depa bude po úpravách tvoriť kompaktný celok. Rekonštrukcia sa týka aj inžinierskych sietí, súčasťou obnovy budú nové komunikácie i koľajnice či trakčné a trolejové vedenia vrátane doplnenia automatizovaného stavania vlakovej cesty. Stavebné práce by mali trvať najviac 12 mesiacov a zrealizuje ich spoločnosť Strabag, ktorá vzišla z verejnej súťaže. „Počas prác môže prísť dočasne k zvýšenej hlučnosti alebo prašnosti v okolí stavby,“ upozorňuje DPB.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button