Motorizmus

VW zastavil prípravné práce na vybudovanie závodu v Európe

Vzhľadom na vysoké ceny motorových palív a zhoršenie vyhliadok na predaj pickupov sa Volkswagen (VW) rozhodol zastaviť prípravné práce na vybudovanie závodu pre ich výrobu v Európe.

Uviedol to dnes (nemenovaný) hovorca divízie úžitkových vozidiel v Hannoveri. Podľa agentúry DPA povedal, že nie je nádej na predaj dostatočného počtu ťažkých vozidiel s veľkou ložnou plochou, preto sa zámer nedá realizovať. Rovnaký závod v argentínskom Pacheco, určený pre rastúce trhy, sa však vybuduje. Jeho výstavba sa začne na budúci rok. Závod po dosiahnutí plnej kapacity bude produkovať ročne 90.000 vozidiel. Väčšina z nich pôjde na export. Nebudú sa však vyvážať do Spojených štátov, kde dochádza k poklesu dopytu prakticky po všetkých druhoch vozidiel.
Divízia VW Nutzfahrzeuge dosiahla vlani rekordné výsledky a tento rok na ne nadviazala. Za prvých päť mesiacov predala 216.000 vozidiel, čo bolo o 13 % viac než v rovnakom období vlani. Divízia montuje značky ako Caddy a Crafter a má aj závod na ťažké nákladné vozidlá v Brazílii.

Zdroj: TASR

Prečítajte si aj

Back to top button