Motorizmus

Elektromobil Roka 2024 powered by ČSOB Leasing

Elektromobil Roka 2024 powered by ČSOB Leasing. Slováci rozhodli. Poznáme najlepšie elektromobily a plug-in hybridy roka.

Takmer 9000 Slovákov rozhodlo o najlepších elektromobiloch a plug-in hybridoch roka 2024. V Bratislave prebehlo oficiálne vyhlásenie výsledkov 6. ročníka celoslovenskej ankety Elektromobil Roka 2024 powered by ČSOB Leasing, ktorá kontinuálne rastúcim počtom hlasujúcich opäť poukázala na stúpajúci záujem verejnosti o segment elektrických vozidiel v našich končinách. Záštitu nad podujatím po prvýkrát prevzala Slovenská asociácia pre elektromobilitu.

Hlasovanie v ankete Elektromobil Roka 2024 powered by ČSOB Leasing tento rok prebiehalo až v ôsmich kategóriách. Najlepšie elektrifikované vozidlá bojovali v kategóriách Mestský Elektromobil, Rodinný Elektromobil, Elektrické SUV, Luxusný Elektromobil, Úžitkový Elektromobil, Plug-In hybrid a Nominácia verejnosti. Špeciálnou kategóriou bola už tradične Aplikácia automobilky, v ktorej sa proti sebe postavili mobilné aplikácie výrobcov vozidiel.

Do jednotlivých kategórií navrhovali nominácie priamo zástupcovia automobiliek s dôrazom na to, aby išlo o aktuálne predávané modely na Slovensku, prípadne modely so známou predajnou cenou, ktoré sa do predaja dostanú v najbližších mesiacoch. Výnimkou bola kategória Nominácia verejnosti, kde čitatelia portálu MojElektromobil.sk nominovali svojich favoritov bez ohľadu na ďalšie kritériá.

Rekordný počet hlasujúcich

Do ankety Elektromobil Roka 2024 powered by ČSOB Leasing sa zapojilo celkovo rekordných 8 656 hlasujúcich. Rekordný bol aj počet elektromobilov a plug-in hybridov. O priazeň slovenskej verejnosti sa uchádzalo celkovo 123 nominovaných vozidiel. Výsledky hlasovania vyhlásil zakladateľ portálu MôjElektromobil.sk, Michal Chabada, na slávnostnom stretnutí so zástupcami automobilového priemyslu a Slovenskej asociácie pre elektromobilitu (SEVA).

„Teší nás, že záujem slovenskej verejnosti o elektromobilitu postupne narastá, čo vidíme aj na počte hlasujúcich, ktorí sa tento rok do ankety Elektromobil Roka 2024 powered by ČSOB Leasing zapojili,“
povedal na vyhlásení výsledkov riaditeľ SEVA Patrik Križanský. Dodal ešte, že oceňuje spoluprácu viacerých členov asociácie pri šírení osvety a povedomia o elektromobilite, ktorá sa rozvíja aj vďaka lepšej dostupnosti a širšej ponuky modelov elektrických vozidiel.

VÍŤAZI 6. ROČNÍKA ANKETY ELEKTROMOBIL ROKA POWERED BY ČSOB LEASING

V kategórii Mestský elektromobil získal najviac hlasov model Audi Q4 e-tron. Druhé miesto obsadil Volvo EX30 nasledovaný modelom Cupra Born. Prvenstvo v kategórii Luxusný elektromobil získal model BMW i7 M70, nasledovaný modelmi Audi RS e-tron GT a Porsche Taycan Turbo Cross Turismo. Za najlepšie elektrické SUV Slováci v ankete Elektromobil Roka 2024 powered by ČSOB Leasing zvolili model Audi Q8 e-tron. Na druhom mieste sa umiestnila KIA EV9 a ako tretie najlepšie elektrické SUV skončila Škoda Enyaq Coupé.

V kategórii Rodinný elektromobil získal najviac hlasov model Škoda Enyaq. Druhé miesto obsadil BMW i5 eDrive40 Touring nasledovaný modelom Volkswagen ID. Buzz. Za najlepší plug-in hybrid bol zvolený model BMW XM, za ním nasledovali Cupra Formentor eHybrid a Alfa Romeo Tonale. Na prvých troch pozíciách kategórie Úžitkový elektromobil sa umiestnili Volkswagen ID. Buzz Cargo, Mercedes-Benz eSprinter a Fiat E-Ducato.

V kategórii Nominácia verejnosti si čitatelia portálu mojelektromobil.sk za svojho favorita zvolili model KIA EV5, na druhom mieste sa umiestnil Porsche Macan a tretia priečka patrí elektrickému modelu Mercedes-Benz Trieda G. Víťazom špeciálnej kategórie Aplikácia automobilky sa stala mobilná aplikácia Mercedes me pre vozidlá značky Mercedes-Benz. O druhú priečku sa podelili aplikácie Kia Connect a Tesla so zhodným počtom hlasov. Tretie miesto v kategórii Aplikácia automobilky patrí aplikácii MyŠkoda.

Zdroj
Slovenská asociácia pre elektromobilitu
Editor
Peter Magerčiak

Prečítajte si aj

Back to top button