Motorizmus

V TI Automotive sa začne výroba už v auguste

Už o mesiac by sa mala začať výroba komponentov pre automobilový priemysel v novom závode TI Automotive v priemyselnom parku Trnava. Hlavným odberateľom produkcie bude automobilka PSA Peugeot Citroën.
 

TI Automotive začne s inštaláciou technického vybavenia závodu 4. augusta a spustenie výroby je naplánované na 11. augusta tohto roka. Závod, postavený na ploche 1200 m2, vytvorí približne 50 pracovných príležitostí.
Britského dodávateľa automobilových komponentov TI Automotive, ktorého výrobky nachádzajú uplatnenie v takmer polovici svetovej produkcie automobilov, pritiahol do priemyselného parku v Trnave predovšetkým zámer optimalizovať náklady na logistiku svojich odberateľov z oblasti automobilového priemyslu.
V prvej fáze bude závod vyrábať a dodávať brzdové rozvody a rozvodové zväzky pre skupinu PSA Peugeot Citroën, ktorej výrobný závod sa nachádza v tesnom susedstve priemyselného parku. Neskôr by sa mala výroba rozšíriť o palivové rozvody a rozvodové zväzky určené pre PSA Peugeot Citroën ako aj pre ďalšie automobilky na Slovensku. Odpadne tým potreba dovážať komponenty z Česka, čo bude znamenať výrazné zníženie nákladov na logistiku.
Celý projekt, ktorého realizácia trvala len tri mesiace, zabezpečil belgický developer priemyselných nehnuteľností Immo Industry Group (IIG) a jeho slovenský partner J&T Real Estate.
IIG je európsky developer na mieru šitých priemyselných stavieb a parkov. IIG disponuje v regióne strednej a východnej Európy a v Rusku 18 priemyselnými parkmi v rôznych fázach realizácie. Spoločnosť má 22 lokálnych zastúpení v 18 krajinách. Zastúpenie na Slovensku IIG otvoril v roku 2005 ako svoju prvú zahraničnú pobočku a v krajine funguje v spolupráci s J&T Real Estate, a.s.

Zdroj: TASR

Prečítajte si aj

Back to top button