Motorizmus

Nové Hyundai i10 a i10 N Line dostanú novší dizajn

Nové Hyundai i10 a i10 N Line dostanú novší dizajn. Nový i10 chce osloviť zákazníkov odvážnym a sviežim dizajnom, novými farebnými kombináciami aj aktualizovanou športovo ladenou verziou N Line.

Spoločnosť Hyundai Motor predstavila modernizovaný model i10, ktorý prichádza s vylepšeným a osvieženým dizajnom. Zákazníci majú naďalej možnosť vybrať si aj športovo ladený variant i10 N Line, ktorý je inšpirovaný vysokovýkonnými modelmi Hyundai N. Nová i10-tka tiež ponúka pokročilé funkcie konektivity, komfortné prvky a technológie, ktoré sa zvyčajne vyskytujú v modeloch z vyšších segmentov. Hyundai verí, že i10 sa vďaka modernizácii stáva ešte viac konkurencieschopnejším vozidlom v segmente najmenších áut.

Odvážny a jedinečný dizajn

Nový i10 má v porovnaní so súčasnou generáciou modelu, ktorý bol uvedený na trh v roku 2019, vylepšený dizajn interiéru aj exteriéru. Auto sa teraz môže pochváliť športovejším vzhľadom a odvážnejším postojom pri zachovaní nízkej strechy a dlhého rázvoru. Nový i10 bude k dispozícii s deviatimi farbami exteriéru, pričom dve z nich sú úplne nové: svetlosivá perleťová Lumen Grey a Meta Blue s modrofialovými odleskami a perleťovým povrchom. Zákazníci si môžu vozidlo personalizovať a zatraktívniť aj výberom čiernej strechy.

Zmenou prešli predné svetlomety aj predný a zadný LED podpis. Predné denné LED svetlá (DRL) sú v novom i10 integrované do športovej širokej prednej masky s novým dizajnom mriežky. Zadné kombinované LED svetlá po novom evokujú písmeno „H“ na horizontálnej línii dverí batožinového priestoru. Dizajnovou zmenou prešli aj 15 palcové zliatinové disky.

V interiéri vozidla nájdeme na predných sedadlách modré náladové osvetlenie. Nový farebný balík Purple Package vnáša do športového dizajnu interiéru i10 viac hravosti. Ponúka tartanové látkové sedadlá s vertikálnymi fialovými líniami, ako aj fialové prvky v prešívaní a vetracích otvoroch. Sivé dotykové body s fialovým leskom v spodnej časti stredovej konzoly dodávajú malému autu ešte viac štýlovosti.

Model i10 vo verzii N Line sa môže pochváliť dizajnovými prvkami, ktoré sú inšpirované motoršportom, vrátane na mieru vyrobených nárazníkov a atraktívnych červených prvkov. Operadlá sedadiel sú ozvláštnené trojitou červenou líniou. i10 N Line je dodávaný s 16-palcovými zliatinovými kolesami s novým dizajnom.

Inteligentné technológie

Moderné prvky a funkcie konektivity robia nový i10 technologicky vyspelejším vozidlom a zároveň zvyšujú pohodlie posádky. Nové technológie v modeli zahŕňajú štandardný 4,2-palcový LCD panel, USB typu C vpredu a vzadu, eCall druhej generácie založený na 4G sieti a aktualizácie máp formou Over The Air (OTA). Nová i10-tka však okrem toho ponúka aj 8-palcové displej audio s bezdrôtovým využívaním služieb Apple CarPlay a Android Auto, navigačný systém (AVN), bezdrôtovú nabíjačku smart telefónov a najnovšiu aktualizáciu telematických služieb Bluelink®.

Nový i10 je tiež štandardne vybavený ďalšími bezpečnostnými prvkami Hyundai Smart Sense. Nechýba napríklad Systém autonómneho núdzového brzdenia (FCA) s detekciou vozidiel, chodcov a po novom aj cyklistov. Systém na nasledovanie jazdného pruhu (LFA) pomáha vozidlu držať sa v aktuálnom jazdnom pruhu. Upozornenie na prítomnosť cestujúcich na zadných sedadlách (ROA) upozorní vodiča správou na prístrojovom paneli, ak boli počas jazdy alebo tesne pred jazdou otvorené zadné dvere.

Viac komfortu a pohodlia

Nový i10 zostáva vďaka kompaktným rozmerom praktickou voľbou pre európskych vodičov. Progresívny model v segmente A je po modernizácii vybavený elektricky sklopnými vonkajšími zrkadlami. A rovnako ako jeho predchodca, aj nový i10 ponúka batožinový priestor so základným objemom 252 litrov, resp. až 1 050 litrov so sklopenými zadnými sedadlami. Užívateľ vozidla tiež ocení sklápanie zadných sedadiel jednou rukou a cúvaciu kameru.

Začiatok výroby nového i10 je naplánovaný na apríl 2023 vo výrobnom závode Hyundai v Izmite v Turecku. Očakáva sa, že prvé vozidlá dorazia do slovenských predajní už v priebehu leta. Cenník a ďalšie informácie o novom i10 zverejní slovenský importér v najbližších mesiacoch.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button