Cestná doprava

Eurowag mení dizajn palivových kariet

Eurowag mení dizajn palivových kariet. Spoločnosť Eurowag má viac ako 25-ročnú skúsenosť s palivovými, resp. tankovacími kartami.

Hoci sa ponuka služieb spoločnosti Eurowag neustále rozširuje smerom k telematike, elektromobilite a ďalším formám mobility, základom jej podnikania aj naďalej zostávajú palivové karty. Tie prešli vizuálnou premenou. Spoločnosť Eurowag má viac ako 25-ročnú skúsenosť s palivovými, resp. tankovacími kartami, ktoré umožňujú jednoduché bezhotovostné platenie pohonných hmôt a využívanie ďalších služieb. Eurowag ponúka dva základné typy kariet.

Predplatená (pre-paid) funguje na podobnom princípe ako predplatené telefónne karty. Zákazník vloží peniaze na účet (a to pokojne aj online prostredníctvom klientskeho portálu) a tie potom môže použiť na nákup paliva. Druhý typ (post-paid) funguje na základe úverového limitu a spätného vyúčtovania formou pravidelných faktúr.

Eurowag mení dizajn palivových kariet

Päť typov kariet

Do kategórie predplatených kariet patrí karta Easy, ktorá je vhodná pre začínajúcich alebo menších dopravcov. Druhou je co-brandovaná karta Eurowag Mastercard, ktorá sa dá použiť na platenie služieb, ako je servis či odťah, alebo pokút. Okrem bezhotovostných platieb ňou môžete vybrať hotovosť z bankomatu alebo zaplatiť na internete. Ostatné karty patria do druhej skupiny. Tou najpoužívanejšou je karta One, ktorú môžu využívať malí, strední aj veľkí dopravcovia podnikajúci tak v nákladnej, ako aj v autobusovej doprave. Treťou palivovou kartou je karta Vector, ktorá sa hodí pre špedičné firmy a ich dodávateľov. Pre firemné osobné fleety je určená karta Fleet.

Svieži dizajn

Eurowag na tento rok pripravil úplne nový dizajn svojich palivových kariet. Namiesto tradičnej modrej farby, doplnenej žltým prúžkom, sú teraz decentne svetlosivé s dominantným znakom šípky, ktorú všetci poznáme z dopravných značiek. Nové karty zákazníkom vydajú postupne, pri konci platnosti tých existujúcich.

EVA postráži tankovanie

Palivové karty Eurowag primárne chráni PIN kód. Ako ochranu proti ich krádeži a zneužitiu si užívateľ nastaví týždenné alebo denné limity, a to na každú kartu zvlášť. Ďalšou úrovňou ochrany môže byť uzamknutie karty a jej krátkodobé aktivovanie užívateľom pred tankovaním. Veľmi účinnou formou, ako zabrániť zneužitiu, je spolupráca s telematickým a mýtnym riešením EVA, keď karty chráni funkcia Fuel Guard. Po spárovaní konkrétnej palivovej karty s palubnou jednotkou dochádza pri autorizácii transakcie k automatickému overovaniu prítomnosti karty a vozidla na rovnakom mieste a v rovnakom čase. Všetky limity či alarmy užívateľ nastaví prostredníctvom klientskeho portálu.

V spolupráci s telematickou jednotkou EVA sú karty chránené proti neoprávnenému tankovaniu

Široká akceptácia

Veľkou prednosťou kariet Eurowag je široká akceptačná sieť v Európe, ktorá má viac ako
15 000 čerpacích staníc. V Česku kartami EW zaplatíte na zhruba 500 miestach. Na zozname nechýbajú veľké siete, ako Benzina, Pap Oil alebo EuroOil, natankovať s nimi môžete aj v lokálnych sieťach, ako napríklad Eurobit, Agropodnik či Armex. Samozrejmosťou je akceptácia vo vlastných truck parkoch u nás aj v Európe.

Na Slovensku kartami zaplatíte na viac ako 240 miestach. V Európe karty Eurowag akceptujú napríklad na čerpacích staniciach BP, Esso, Galp, Hoyer, SOCAR, Q1, Q. A taktiež na skoro 300 staniciach Shell. Eurowag tiež neustále rozširuje akceptačnú sieť pre platenie za alternatívne palivá. Dnes už za LNG či CNG môžete zaplatiť na 184 miestach v Európe. Aktuálny zoznam všetkých akceptačných miest vrátane vlastných truck parkov Eurowag nájdete na webových stránkach alebo v mobilnej aplikácii Eurowag, kde sú aj aktuálne ceny za PHM. Zákazníci môžu podľa krajín tankovať za týždenné, denné alebo „totemové“ ceny, zvýhodnenie sa odvíja od množstva natankovaného paliva.

Mýto aj poplatky

Obstaraním kariet Eurowag získate navyše možnosť popri palive platiť aj mýto v 26 európskych krajinách a vo vybraných tuneloch (napríklad Fréjus, Liefkenshoek, Herren, Mont Blanc a Warnow).

Kartami je možné platiť vo všetkých truck parkoch v Česku i v Európe

Zdroj
transport.sk
Editor
MŠ, foto: Eurowag a archív

Prečítajte si aj

Back to top button