Motorizmus

Ministerstvo vnútra SR jazdí na elektrifikovaných vozidlách Renault

Renault Slovensko zapožičalo na pol roka Ministerstvu vnútra SR štyri elektrifikované vozidlá: plug-in hybridné Renault Captur a Megane, hybridné Clio a elektrické ZOE. Skupina Renault je skutočným priekopníkom a odborníkom v oblasti elektrickej mobility a zaujíma sa o možnosti trvalo udržateľnej mobility pre všetkých. Ministerstvo vnútra SR v rámci obmeny svojho vozového parku plánuje do svojej flotily zaradiť aj „zelené vozidlá“. Zapožičanie vozidiel bolo realizované za účelom ich testovania v reálnych podmienkach výkonu.

Odovzdávanie elektrifikovanej Renault flotily prebehlo v priestoroch Ministerstva vnútra SR v utorok 24. 11. 2020 za prítomnosti fleet manažéra spoločnosti Renault Slovensko Viktora Valašku, generálneho riaditeľa sekcie ekonomiky na Ministerstve vnútra SR Tomáša Opartyho a riaditeľa odboru dopravy na Ministerstve vnútra SR Petra Kohúta. Medzi požičanými vozidlami je plne elektrické vozidlo Renault ZOE najpopulárnejšie a najpredávanejšie EV v Európe. Od uvedenia na trh v roku 2010 sa predalo viac ako 336 tisíc kusov vozidiel, čo radí ZOE na vrchol v predaji EV v Európe. Tretia generácia Nového ZOE má výkon 100kW/135k a dojazd na jedno nabitie až 395 km.

Skupina Renault vďaka svojej jedinečnej technológii E-TECH ponúka hybridné a plug-in hybridné riešenia. HEV a PHEV modely boli predstavené verejnosti v lete tohto roka. Na slovenskom trhu sú dostupné od septembra.
Nový Renault Clio HYBRID ponúka až 80 % času jazdy v meste na elektrický pohon. To predstavuje až 40 % úspory paliva v porovnaní so spaľovacím motorom v mestskom cykle. Nový Renault Captur PLUG-IN HYBRID, prvý v segmente B vozidiel, ponúka až 50 km 100 % elektrickej jazdy v zmiešanom cykle a až 65 km elektrickej jazdy v meste. Captur sa dočká aj svojej hybridnej verzie v prvej polovici roka 2021. Nový Renault Megane PLUG-IN HYBRID má výkon 117kW/160k, dojazd 50 km na plne elektrický pohon pri rýchlosti 135 km/h v kombinovanom cykle. Pri jazde v tomto cykle vypúšťa menej než 30 gramov CO2/km. Toto vozidlo má 100 % štartov v elektrickom režime.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button