Motorizmus

Goodyear uvádza nákladnú pretekársku pneumatiku Racing Drive

Goodyear posilňuje svoju pozíciu v európskych závodoch ťahačov uvedením pneumatiky Goodyear Racing Drive, ktorá je určená pre hnané nápravy a špeciálne navrhnutá pre športové použitie. Táto pneumatika, ktorá je doplnkom pneumatiky Goodyear Truck Racing uvedenej v roku 2006, bola špeciálne vyvinutá a vyrobená tak, aby ponúkla účastníkom pretekov ťahačov vynikajúci výkon.

Predtým, ako Goodyear uviedol na trh túto novú pneumatiku, ponúkal pneumatiku Truck Racing pre použitie na všetkých pozíciách. Pneumatika Goodyear Racing Drive bola navrhnutá pre montáž na hnanú nápravu, čím dopĺňa pneumatiku pri riadení nápravy. Zmesi na obidvoch pneumatikách sú podobné – obidve odvádzajú nadmerné teplo a chránia pneumatiku pred poškodením a nadmerným opotrebovaním. Pneumatika Goodyear Racing Drive má symetrický smerový dezén, s dvoma hranatými ramenami, ktoré zlepšujú priľnavosť a brzdné vlastnosti a zvyšujú celkovú stabilitu. K špecifikám tejto pneumatiky patrí aj jej použitie pri rýchlosti až 170 km/h pri vozidle s hmotnosťou 6 500 kg a vonkajšou teplotou 40 °C.
 
Pneumatika Goodyear Racing Drive, ktorá bola vyvinutá na základe intenzívneho testovania v laboratóriách aj na vozovke, sa vyrába v protektorovacom závode Goodyear. To zaručuje, že pri využití najnovších protektorovacích technológií zodpovedá všetkým systémom kvality spoločnosti Goodyear. Pneumatika Goodyear Racing Drive rovnako spĺňa európsku normu kvality ECE 109.
 
Touto novou pneumatikou sme dosiahli niekoľko cieľov. Po prvé, umožňuje pretekárom s ťahačmi podávať lepšie výkony, pokiaľ používajú naše pneumatiky Goodyear Truck Racing pre riadenú nápravu. Po druhé, dokazuje spoľahlivosť protektorovania za veľmi extrémnych podmienok, a po tretie predlžuje životnosť pneumatiky Goodyear Truck RacingJürgen Spielmann riaditeľ Truck Tires Technology Goodear Europe.,“ prehlásil
 
Pneumatika Goodyear Truck Racing je postavená na rovnakej kostre ako Goodyear Regional RHS II 315/ 70R22.5. Je konštruovaná tak, aby zvýšila bezpečnosť a výkon, a predovšetkým, aby znížila riziko prehriatia a zlepšila bočnú stabilitu. Navyše je použitá špeciálna behúňová zmes s dezénom, ktorá umožňuje lepší kontakt s povrchom vozovky. Behúň má bezpečnostnú spodnú vrstvu, ktorá pomáha redukovať prehriatie a chráni kostru pneumatiky pred náhodným poškodením a nadmerným opotrebovaním. Pneumatika spĺňa normy kvality prijaté pre celý sortiment výrobkov spoločnosti Goodyear a vyhovuje európskym normám CEE 54.
 
Behúň pneumatiky Goodyear Truck Racing má asymetrický dezén, čo umožňuje lepšie rozloženie tlaku v stope, mechanickú odolnosť a výkonnosť. Behúň pneumatiky má zaoblené vonkajšie rameno. Tento tvar poskytuje pneumatike dobrý bočný záber na prašnej a vlhkej trati. Vnútorné rameno pneumatiky je hranaté, čo sa priaznivo prejavuje na stabilite, a jeho dezén optimalizuje záberové a brzdné vlastnosti.
 
Nová pneumatika Racing Drive bola homologovaná FIA a je bežne dostupná. Je dodávaná francúzskou spoločnosťou FEDIMA, ktorá dodáva tiež pneumatiky Goodyear Truck Racing a zaisťuje servis na všetkých pretekoch európskeho šampionátu a na ďalších pretekoch ťahačov v Európe.
 
Spoločnosť Goodyear je najväčším svetovým dodávateľom pretekárskych pneumatík. Každý rok Goodyear vyrobí viac ako pol milióna pneumatík pre rôzne preteky na všetkých kontinentoch sveta.
Automobilové preteky sú pre Goodyear dôležitou aktivitou, nakoľko poznatky z pretekárskych tratí zlepšujú a urýchľujú vývoj cestných pneumatík. Prenos technológie už viedol k množstvu významných noviniek v oblasti konštrukcie, materiálov a dezénu.
 
Goodyear je jedným z najväčších svetových výrobcov pneumatík. Spoločnosť zamestnáva približne 70 000 pracovníkov a svoje výrobky vyrába vo viac ako 60 závodoch v 26 krajinách
 
Sortiment pneumatík Goodyear pre nákladné vozidlá, autobusy a autokary zahŕňa viac ako 400 rôznych typov pneumatík vo vyše 55 rozmeroch. Pneumatiky Goodyear štandardne používa mnoho popredných svetových výrobcov nákladných vozidiel, vrátane značiek Volvo, Renault, Scania, DAF, MAN, Mercedes a Iveco. Goodyear tiež dodáva pneumatiky všetkým významným výrobcom návesov a prívesov. Vďaka svojej servisnej sieti TruckForce, 24hodinovej cestnej asistenčnej službe Goodyear ServiceLine24h a elektronickému systému riadenia pneuhospodárstva FleetOnlineSolutions™ poskytuje spoločnosť Goodyear najväčší rozsah špecializovaných služieb vo svojom obore.
 
Zdroj: TS

Prečítajte si aj

Back to top button