Motorizmus

General Motors bude do konca roka obmedzovať výrobu

V dôsledku krízy v General Motors (GM) hrozia aj jeho nemeckej dcérskej spoločnosti Opel v tomto i v nasledujúcom roku prestávky vo výrobe vozidiel. Obmedzovanie výroby pocítia takmer všetky závody GM v Európe. Pre odborný časopis Automotive News Europe to potvrdil šéf pre komunikáciu koncernu na starom kontinente Chris Preuss. 
     

 "Budeme manažovať naše kapacity podľa dopytu na trhoch. To znamená, že budeme mať tak veľa prestávok vo výrobe, koľko bude treba," povedal.
Podľa ďalších Preussových slov dochádza takmer vo všetkých častiach Európy k výraznému poklesu dopytu. "Do konca roka musíme znížiť výrobu, aby sa stav vozidiel na parkoviskách závodov vyrovnal dopytu na trhu," dodal.
V Nemecku v pondelok (20.10.) zastavili výrobu v závode Bochum na dva týždne. V závode sa nepracovalo už raz v septembri. V Eisenachu zastavia montážne linky na budúci týždeň. Dva týždne budú stáť v novembri závody GM v belgických Antverpách a v britskom Ellesmere Port. V rovnakých opatreniach bude pokračovať vedenie GM Europe aj na budúci rok.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button