Motorizmus

Bionafta nie je pomalá

Dalo by sa povedať, že konečne došlo aj na ťahače. V stredu a vo štvrtok prebehlo na okruhu v Moste prvé tohtoročné testovanie ťahačov, v špeciáloch Buggyra DV50 a AK29 sa striedali Aliyyah Koloc, Adam Lacko a Téo Calvet.

Predbežné testovanie sa nieslo predovšetkým v znamení skúšky bionafty, ktorá bude premiérovo sprevádzať truckerov počas celého šampionátu. „Zapadá to do našej koncepcie zeleného pretekania a výsledok predčil všetky optimistické očakávania. Téo a Aliyyah zajazdili osobný rekord, Adam jazdil na hrane rekordu,“ potvrdil šéfkonštruktér David Vršecký. „Rozprávali sme sa s Robinom, že sa ešte pohráme s motorom na brzde a zapracujeme na modifikácii softvéra. Za týždeň budeme testovať v Nogare, celý víkend pôjdeme na bionaftu, potrebujeme získať dáta z tepla.“ Adam Lacko potom po dlhej pauze s radosťou konštatoval, že nezabudol ovládať päťtonový ťahač a testovanie si užil. „Našťastie nepršalo, na rozdiel od stredy bola síce včera celkom zima, ale inak pohoda. Aliyyah bola rýchla, Téo ešte o niečo málo rýchlejší, ja som jazdil s bionaftou časy na hrane osobného rekordu, ale nechával som si rezervu. Uvidíme, ako v Nogare, predsa len ide o odlišný okruh.“

Málo vídaný trojboj Can-Am DV21 – Mercedes AMG GT3 a Buggyra, Aliyyah Koloc neprekážal. „Zatiaľ s tým nemám žiadny problém, som príjemne prekvapená rýchlym časom. Je pravda, že testujem a pretekám od začiatku roka, ale som v pohode. Na únavu mám dosť času,“ potvrdila Aliyyah, ktorá bude tento rok kombinovať francúzsky šampionát s ME ťahačov. „Bolo to dobré, do Mostu som sa tešil. Rovnako, ako Aliyyah ma rýchle časy príjemne prekvapili. Nové veci, na ktorých sa zapracovalo počas zimy, sa evidentne osvedčili,“ dodal Téo Calvet.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS
Back to top button