Letecká doprava

Na Letisku Košice je pre cestujúcich asi 320 parkovacích miest

Približne 320 miest na troch parkovacích plochách majú v súčasnosti k dispozícii cestujúci, ktorí využívajú služby Letiska Košice – Airport Košice, a. s.

"Terajšiu parkovaciu kapacitu považujeme za primeranú a organizáciu parkovania za korektnú. Vzhľadom na rast počtu pasažierov však rátame do budúcnosti s nárastom parkovacích miest," uviedla pre TASR zástupkyňa výkonného riaditeľa letiska pre dopravu a bezpečnosť Marta Horváthová. Od 1. apríla prevádzkuje parkoviská nová obchodná spoločnosť Košice Car Parking, ktorá je dcérskou spoločnosťou Letiska Košice – Airport Košice. V najbližšom období kvôli neustále sa zvyšujúcemu počtu pasažierov plánuje úpravy jednej z parkovacích plôch s novou technológiou a vyššou parkovacou kapacitou. Pojme 357 vozidiel a 6 autobusov, plánovaná investícia dosahuje 45 miliónov Sk (1,49 milióna eur).
Parkovacie plochy letiska sú v súčasnosti rozdelené na zóny P1, P2 a P3. Všetky sú spoplatňované so vstupom cez rampu. Samoobslužné parkovisko P1 s kapacitou 87 miest je priamo pred novým terminálom. Pri vstupe cez rampu vodič dostane kartu, ktorá ho oprávňuje na vstup. Pred opustením parkoviska platí cez platobný terminál, ktorý akceptuje mince i papierové peniaze. Parkovisko P2 so 132 miestami, vrátane 4 miest pre hendikepovaných, sa nachádza pred starým terminálom. Vstup je tiež samoobslužný. Parkovacia plocha P3 so 100 miestami je od terminálov najvzdialenejšia. Vstup je cez rampu P2, kde vodič dostane parkovaciu kartu a použije ju pri následnom prejazde do zóny P3. Cena parkovania na P3 je zvýhodnená predovšetkým pre dlhodobé státie vozidiel.
K stravovacím a reštauračným službám Horváthová uviedla, že vo verejných priestoroch letiska Košice je k dispozícii cestujúcim a návštevníkom v novom termináli snack bar s letnou terasou a zrekonštruovaná reštaurácia Steward v starom termináli so širokým výberom jedál. V odletových halách pre cestujúcich sú tri snack bary, z ktorých je jeden v hale pre takzvané non Schengen odlety. Tieto prevádzky fungujú len v čase odletov, dodala Horváthová.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button