Letecká doprava

Administratívnu budovu pre LPS za takmer 900 mil. Sk postaví J&T

Víťazom verejnej súťaže na dodávateľa prevádzkovo-administratívnej budovy pre štátny podnik Letové prevádzkové služby (LPS) sa stala spoločnosť J&T Real Estate a. s., ktorá predložila spomedzi uchádzačov ponuku s najnižšou cenou. TASR o tom informovala hovorkyňa LPS Michaela Legelová.
 

Nová budova má byť dokončená v júni 2012. Obstarávaciu cenu 899,98 milióna Sk (29,87 milióna eur) bez DPH zaplatí LPS podľa svojej hovorkyne zo svojich tržieb za poskytované služby až po prevzatí stavby a nijako tým nezaťaží verejné financie.
Užšia súťaž na dodávku inžiniersko-projektových výkonov a zhotovenie stavby pre riadenie letovej prevádzky vrátane financovania sa začala minulý rok v júli. LPS zverejnilo pravidelné informatívne oznámenie s výzvou na súťaž vo vestníku Európskej únie (EÚ) a vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). 
"O účasť v súťaži prejavilo záujem päť subjektov, štyri z nich predložili doklady na splnenie podmienok účasti. Dvaja záujemcovia podmienky splnili a predložili svoje ponuky," priblížila Legelová s tým, že kritériom na hodnotenie ponúk bola najnižšia cena.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button