Cestná doprava

Život v kamióne v číslach

Rozmýšlali ste niekedy nad tým, ako by vyzeral život profesionálneho vodiča, ak by sme ho premietli do čísel? Práve nad takouto zaujímavou štatistikou sa zamysleli v MAN Truck & Bus a výsledkom je toto krátke video, ktorým značka MAN oslavuje prácu profesionálnych vodičov.

Kampaň s hastagom #1BillionHeartbeats, teda vo voľnom preklade „miliarda úderov srdca“ odštartovala videom, v ktorom počíta, koľko toho zažil vodič, ktorý pracoval 40 rokov ako kamionista. V kabíne počas tohto dlhého obdobia strávi 132 000 hodín, prespí v nej 3 800 nocí, prejde cez približne 50 000 mostov, vypije 38 400 šálok kávy, zje asi tonu sendvičov, 10 000 krát si na konci dňa povie „dnes mám hotovo“, 35 000 krát nakladá tovar, prevezie asi 600 000 paliet, približne 500 000 ton tovaru, 25 000 stojí v dopravnej zápche a zopár krát sa mu podarí aj niečo oškrieť, zlomiť alebo ohnúť pri cúvaní.

Počas 40 rokov profesionálny vodič zhruba 4 800 krát tankuje, 1 000 000 krát otočí volantom, 20 000 krát ukáže pri odchode z firmy alebo z nakládky palec hore, 5 000 krát ide v ústrety západu slnka, 68 700 hodín počúva rádio, 3 600 krát bojuje so zlým počasím… a takto video konštatuje ešte niekoľko zaujímavých čísle spojených s touto náročnou prácou, až po fakt, že počas života na cestách vykoná srdce vodiča viac ako miliardu úderov. Ani všetky čísla však nepovedia celý príbeh.

MAN sa k týmto číslam dostal na základe ankety, ktorú uskutočnil medzi profesionálnymi vodičmi a je jasné, že pri ich výpočte neboli používané sofistikované vedecké metódy, no svojou kapmaňou chce značka upriamiť pozornosť na dôležitosť povolania profesionálneho vodiča a za to dávame palec hore my im. Aktivity, ktoré poodhalia prácu profesionálnych vodičov a vodičie širšej verejnosti môžu postupne pomôcť k zvýšeniu povedomia o tejto práci a vyššiemu kreditu v spoločnosti, ktorý si práca profesionálneho vodiča zaslúží.

MAN hľadá príbehy vodičov, ktorí najazdili státisíce kilometrov a počas života na cestách zažili za celý náves zážitkov. Ak sa aj vy chete podeliť o tie svoje, napíšte nám na náš facebook alebo instagram.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button