Cestná doprava

Arriva Liorbus obhájila pozíciu dopravcu na Orave

Arriva Liorbus obhájila pozíciu dopravcu na Orave. Služby prímestskej autobusovej dopravy v regióne Orava bude naďalej poskytovať spoločnosť Arriva Liorbus. Zvíťazila vo verejnej súťaži.

Obhájila tak svoje postavenie dopravcu na obdobie najbližších desiatich rokov. Zmluvu o zabezpečovaní služieb prímestskej autobusovej dopravy podpísali zástupcovia dopravcu s vedením Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) v pondelok. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Eva Lacová. Ako dodala hovorkyňa, do súťaže sa zapojili dve dopravné spoločnosti. Vyhrala tá s najvýhodnejšou ponukou, ktorá aktuálne poskytuje dopravné služby v regióne Orava a Liptov. Ponuka bola v porovnaní s druhým uchádzačom výhodnejšia o približne 240 000 eur.

Arriva Liorbus obhájila pozíciu dopravcu na Orave

Dopravca začne poskytovať svoje služby podľa novej zmluvy v apríli 2023. Dovtedy obstará 52 nových autobusov. Vekový priemer všetkých autobusov používaných v prímestskej doprave na Orave sa tak zníži pod hranicu šiestich rokov. „Nové autobusy budú vybavené technológiami ako sú USB zásuvky na nabíjanie mobilných zariadení, bezdrôtové pripojenie wifi, vnútorné LCD informačné panely a vonkajšie smerové tabule, čo prinesie zvýšenie kvality aj komfortu cestovania,“ uviedol generálny riaditeľ Karol Petőcz. Spoločnosť sa zároveň zmluvne zaviazala, že bude spolupracovať s objednávateľom pri zavádzaní a prevádzke integrovanej dopravy ŽSK.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASRFoto: arriva.sk

Prečítajte si aj

Back to top button