Cestná doprava

EKONSERVIS – CZ: Ako sa najlepšie chrániť ako dopravca tovaru

EKONSERVIS – CZ: Ako sa najlepšie chrániť ako dopravca tovaru. Samozrejme, poistením. Ale nie je poistenie ako poistenie. Na túto tému sme sa porozprávali s Michalom Lázničkom, riaditeľom rodinnej firmy EKONSERVIS – CZ, s. r. o. ktorá zaisťuje spoľahlivé zahraničné poistenie českým a slovenským dopravcom.

EKONSERVIS – CZ zastupuje nemecké, švajčiarske a rakúske poisťovne na českom a slovenskom trhu. Pred rozhovorom sme si mysleli, že nechať si poistiť zodpovednosť za náklad v zahraničnej poisťovni bude zložité, drahé a že budú problémy s plnením. Počas rozhovoru sme sa ale dozvedeli, že všetko je, naopak, jednoduchšie ako s tuzemskými poisťovňami.

Čím je iný prístup vašich partnerských poisťovní k poisteniu nákladu?
Prístup rakúskych, nemeckých a švajčiarskych poisťovní je rozdielny v niekoľkých faktoroch. Naše partnerské poisťovne nehľadajú v prípade škody dôvody, prečo neplatiť, ale hľadajú spôsoby, ako škodu čo najrýchlejšie zlikvidovať. Ponúkajú vyskúšané balíčky, v ktorých sú všetky riziká. Nie je teda možné niektoré riziká z poistenia vybrať. To sa nemusí každému páčiť, ale ukazuje sa to ako výhoda, keď dôjde na poistné plnenie.

Aké riziká navyše dokážu pokryť vaše partnerské poisťovne?
Naše partnerské poisťovne vedia poistiť napríklad hrubú nedbalosť. Z ich pohľadu nie je vaša vina, pokiaľ sa vám vodič opije alebo spreneverí náklad. V prípade alkoholu dochádza k nejakému kráteniu plnenia, ale nie k jeho vylúčeniu, ako je to u nás. Ďalšie škody, ktoré domáce poisťovne vylučujú alebo silne obmedzujú, sú tie, ktoré spôsobia fantómoví dopravcovia. Nech sa stane kdekoľvek v reťazci pod vami, že vám niekto zmizne s nákladom, za ktorý ste zodpovedný vy, naše poisťovne poskytnú plnenie s nulovou spoluúčasťou.

EKONSERVIS – CZ: Ako sa najlepšie chrániť ako dopravca tovaru

Akú pridanú hodnotu poskytujete klientom ako EKONSERVIS – CZ?
Sme hrdí na to, že oproti veľkým továrňam na poistenie poskytujeme klientom skutočne individuálne služby. U nás rokujete s jedným človekom, ktorý s vami vybaví všetko. S nami podpíšete zmluvu, nám platíte poistné, my za vás vybavíme škodu a vyplatíme vám odškodnenie. S našimi zahraničnými partnermi nemusíte vôbec prísť do styku. Máme od nich plný mandát vybaviť za vás všetko tak, aby to bolo hotové čo najrýchlejšie a najjednoduchšie.

Realizujete uzatváranie zmlúv výlučne formou osobného stretnutia s klientom?
Dianie v posledných rokoch urýchlilo rokovania na diaľku. Samozrejme, rád sa stretávam s klientmi osobne a vždy sa snažím nájsť počas spolupráce príležitosť na osobné stretnutie. Máme mnoho aktívnych klientov a všetky ich požiadavky sme schopní vybavovať obratom. Úspora času je ďalšou pridanou hodnotou, ktorú poskytujeme klientom. Počas covidu sme množstvo zmlúv uzavreli cez videohovory na Facebooku.

Koľko škôd ročne zlikvidujete a aká je priemerná výška škody?
Počet škodových udalostí za rok je stabilný, asi okolo 200. Priemerná výška škody sa dlhodobo pohybuje okolo 2000 eur. Najvyššia škoda, ktorú sme vyplatili, bola 370 000 eur.

Ako vás môžu záujemcovia kontaktovať?
Všetky kontakty nájdete na našich stránkach www.ekonservis.sk.

Michal Láznička, riaditeľ rodinnej firmy EKONSERVIS – CZ, s. r. o.

Zdroj
transport.sk
Editor
LK

Prečítajte si aj

Back to top button