Cestná doprava

V HOPI si prevzali Scaniu s poradovým číslom 1 000

Jedna z najvýznamnejších českých prepravných spoločností, HOPI s.r.o., si prevzala už tisíce vozidlo značky Scania. Symbolický kľúč od neho prevzal z rúk generálneho riaditeľa Scania CER zakladateľ HOPI HOLDING a.s. František Piškanin. Prvé vozidlo značky Scania si spoločnosť HOPI zaobstarala už v roku 1999. „V podnikaní je dôležité partnerstvo a ja mám veľkú radosť, že naša spolupráca mala a má stále zmysel. Výsledkom je toto jubilejné tisíce vozidlo,“ hovorí František Piškanin.

Na jeho slová nadväzuje generálny riaditeľ Scania CER James Armstrong: „Sme naozaj hrdí na toto dlhotrvajúcu partnerstvo medzi dvoma progresívnymi a inovatívnymi spoločnosťami HOPI a Scania. Je nám preto cťou odovzdať vozidlo Scania s poradovým číslom 1 000 a tešíme sa, že táto úspešná spolupráca, ktorá trvá už 21 rokov, bude pokračovať naďalej aj v budúcnosti.“ Jubilejné vozidlo Scania R 450 má špeciálny zelený lak a grafiku, ktorá pripomína výnimočnosť, ktorú v sebe toto vozidlo má. A výnimočný je aj vodič, ktorému bola táto Scania zverená. O to, kto sa za volant „tisícky“ posadí, sa totiž v spoločnosti HOPI súťažilo. Zo všetkých vodičov bolo vybraných desať, ktorí mali okrem iného najlepšie hodnotenie podľa Scania Driver Support a o zverenú techniku ​​sa dlhodobo vzorne starajú.

Táto desiatka sa potom stretla v rýdzo praktických disciplínach: cúvanie na rampu, nakládka paliet, odchod a následne opäť príjazd k rampe a vyloženie celého nákladu paliet. To všetko na čas a dbalo sa nielen na rýchlosť, ale aj bezpečnosť, takže vodiči mohli dostať trestné body napríklad za nepoužitie klinu, reflexnej vesty, bezpečnostnej obuvi alebo nezabezpečenie paliet pri odchode z rampy. Najlepším z najlepších sa nakoniec stal Olexandr Stahkov, ktorý v HOPI pracuje už 5 rokov. Ďalšie roky tak bude môcť stráviť za volantom neprehliadnuteľnej Scanie R 450. HOPI patrí okrem iného medzi najvýznamnejšie logistické spoločnosti v regióne strednej a východnej Európy (CEE). Najväčší podiel v existujúcej flotile vozidiel má práve značka Scania. „So Scaniou to bolo pre HOPI veľký krok dopredu,“ dodáva František Piškanin.

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button