Cestná doprava

TATRA dodá 41 hasičských špeciálov do Nemecka

TATRA TRUCKS získala v spolupráci so spoločnosťou THT Polička veľkú zahraničnú zákazku hasičských špeciálov určených pre nemeckú spolkovú republiku Brandenbursko. Navyše navzdory celosvetovej pandemickej kríze zaznamenala za prvý polrok tohto roku dobré predjané výsledky a medziročne navýšila výrobu.

Kopřivnická spoločnosť TATRA TRUCKS je tradičným dodávateľom podvozkov pre hasičské vozidlá, ktoré slúžia po celom svete. Najnovšie získala v spolupráci so svojim dlhoročným partnerom THT Polička zákazku na 41 hasičských špeciálov TATRA FORCE 4×4 s opciou na ďalších 5 kusov pre hasičské jednotky spolkovej republiky Brandenbursko. Pre TATRA TRUCKS je to prvá objednávka takejto veľkosti z Nemecka.

Nové vozidlá budú zasahovať predovšetkým v zalesnených oblastiach, preto nemecký zákazník požadoval vozidlá s veľmi dobrou priechodnosťou ťažkým terénom. Vo výberovom konaní dala hodnotiaca komisia nakoniec prednosť vozidlám TATRA FORCE pred modelmi iných renomovaných značiek. Kopřivnická TATRA TRUCKS dodá ako základ vozidlá s konfiguráciou podvozku 4×4 vybavené motormi Cummins standardu Euro 6 s výkonom 291 kW a automatickou prevodovkou. Konštrukciu a integráciu hasičskej nadstavby má na starosti spoločnosť THT Polička. Finálnym dodávateľom je nemecký dealer vozidiel TATRA, spoločnosť Metallbau & Fahrzeughandel Friedrich. Hasiči z Brandenburska majú podľa zmluvy nové tatrovky dostať v rokoch 2021 a 2022.

Zákazka na viac ako štyri desiatky nových hasičských špeciálov do Nemecka je potvrdením schopností vozidiel TATRA a českých výrobcov špeciálnej záchranárskej techniky. Nadväzuje tiež na podobne prelomovú zákazku na hasičské vozidlá pre izraelskú organizáciu IFARA (Israeli Firefighting And Rescue Authority) z minulého roku. Na základe nej TATRA TRUCKS historicky prvýkrát dodala do tejto blízkovýchodnej krajiny pre miestne záchranné zložky hasičské špeciály vo väčšom množstve s prísľubom na ďalšiu rozsiahlejšiu spoluprácu.

Video hasičských špeciálov TATRA FORCE nájdete na tejto stránke.

Prečítajte si aj

Back to top button