Cestná doprava

Spoločnosť Eurowag spája sily s Last Mile Solutions a posilňuje svoju divíziu eMobility

Spoločnosť EUROWAG, vedúci poskytovateľ riešení pre odvetvie nákladnej cestnej dopravy, oznámila svoju rozvojovú investíciu do Last Mile Solutions, ktorá predstavuje najrýchlejšie rastúcu platformu eMobility v Európe so sídlom v Holandsku.

Dohoda posilňuje pozíciu spoločnosti EUROWAG na trhu eMobility a potvrdzuje jej zameranie na udržateľnú dopravu. Spoločnosti týmto partnerstvom spájajú sily, aby svojim zákazníkom v celej Európe poskytli najlepšie služby v oblasti eMobility. „Našou víziou je demokratizovať odvetvie cestnej mobility technologickou revolúciou. Vytvárame udržateľné finančné a technologické riešenia, ktoré pomôžu odvetviu, spoločnosti a životnému prostrediu. Partnerstvo so spoločnosťou Last Mile Solutions pomôže napĺňať zelené ciele spoločnosti EUROWAG a upevňuje naše zameranie na automobilový priemysel,“ hovorí Martin Vohánka zo spoločnosti EUROWAG.

Spoločnosť Last Mile Solutions ponúka najkomplexnejšiu a nezávislú platformu na riadenie nabíjania elektrických vozidiel a inteligentnej energie pre spoločnosti v oblasti eMobility. Pre svojich zákazníkov prevádzkuje viac ako 37 000 pripojených nabíjacích staníc a viac ako 150 000 aktívnych nabíjacích kariet s používateľmi vo viac ako v 22 krajinách. Vďaka pokročilej platforme, ktorá nie je súčasťou žiadnej značky, a najkvalitnejším funkciám v odvetví spoločnosť Last Mile Solutions umožňuje spoločnostiam v sektore nabíjania elektrických vozidiel, automobilovom sektore, energetike a verejnom sektore ponúkať zákazníkom a konečným používateľom elektrických vozidiel mimoriadne spoľahlivú platformu na riadenie nabíjania so zameraním na spokojnosť konečných používateľov.
„Ako líder v odvetví mobility veríme, že našou prirodzenou povinnosťou je viesť snahy v oblasti udržateľnosti a venovať sa rôznym projektom a iniciatívam, ktoré sú vytvorené na mieru pre čistú mobilitu,“ povedal Giles Shrimptom, výkonný riaditeľ pre automobilové odvetvie spoločnosti EUROWAG.

Martin Vohánka zo spoločnosti EUROWAG a zástupcovia spoločnosti Last Mile Solutions. Zdroj: EUROWAG

Rozvojová investícia do spoločnosti Last Mile Solutions je logickým krokom, ktorý sa odvíja od zmeny stratégie spoločnosti EUROWAG s dôrazom na poskytovanie integrovaných riešení pre mobilitu a jej záväzku prispievať k vytváraniu udržateľných riešení pre mobilitu, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu.
„Za uplynulé dva roky spoločnosť EUROWAG uviedla niekoľko produktov pre vodičov a operátorov elektrických vozidiel a v tejto súvislosti vidíme v portfóliu spoločnosti Last Mile Solutions úžasný potenciál pre synergie. Veríme, že spoločne dokážeme zlepšiť hodnotu viacerých produktov pre zákazníka, napríklad: systémov riadenia vozových parkov, telematiky, navigácie pre automobily a analýzy dát,“ vysvetľuje Petr Füzék, riaditeľ pre eMobilitu spoločnosti EUROWAG.

Eric van Voorden, spoluzakladateľ a CEO spoločnosti Last Mile Solutions, dodáva: „Táto investícia predstavuje základ hlbokého partnerstva, ktoré je v sektore nabíjania elektrických vozidiel jedinečné. Okrem technických a komerčných synergií medzi spoločnosťami EUROWAG a Last Mile Solutions majú naše spoločnosti aj dobrú osobnú a podnikateľskú chémiu. Táto rozvojová investícia zrýchli náš celoeurópsky rast a posilní vývoj nových funkcií, ktoré budú optimalizovať skúsenosť zákazníkov z radov vodičov elektrických vozidiel a zároveň nám umožní zachovať si nezávislosť pre zákazníkov B2B. Partnerstvo dvoch vedúcich poskytovateľov platforiem v tomto priemysle zásadne prispeje k zmene smerom k elektrifikácii mobility a odvetvia dopravy v Európe. Nové produkty a služby, ktoré vzniknú z tejto spolupráce, predstavíme zákazníkom už v roku 2021.“

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button