Cestná doprava

Slovakpass podal kvôli mýtu ďalšiu námietku, žiada novú komisiu

Konzorcium Slovakpass podalo v pondelok 20. októbra ďalšiu žiadosť o nápravu na Národnú diaľničnú spoločnosť (NDS) v súvislosti s tendrom na elektronický výber mýta. "Táto žiadosť o nápravu je odôvodnená tým, že členovia hodnotiacej komisie s právom posudzovať podané ponuky nemajú požadovanú kvalifikáciu resp. profesijnú skúsenosť vzhľadom na predmet tendra," informoval TASR zástupca konzorcia Peter Newole.
     

Ďalším rozporom so zákonom o verejnom obstarávaní je podľa neho fakt, že jediný expert na problematiku elektronického výberu mýta, ktorý je konzultantom hodnotiacej komisie, nie je nezávislý. Podľa Newola má totiž blízky vzťah k jednému z účastníkov tendra – spoločnosti Siemens, ktorá je hlavným technickým dodávateľom pre konzorcium SanToll.
Konzorcium Slovakpass z týchto dôvodov požaduje zostavenie novej hodnotiacej komisie, ktorej členovia, oprávnení hodnotiť predložené ponuky, budú mať požadovanú kvalifikáciu alebo profesijnú skúsenosť týkajúcu sa predmetu tendra. "Slovakpass taktiež požaduje, aby táto novozostavená komisia opätovne prehodnotila predložené ponuky a aby NDS odvolala všetky svoje predchádzajúce rozhodnutia, ktoré boli urobené na základe činnosti komisie zriadenej v rozpore so zákonom o verejnom obstarávaní," dodal Newole.
Slovakpass je jedným z troch uchádzačov, ktorí boli vylúčení v užšom kole výberu na prevádzkovateľa elektronického mýtneho systému. Ďalšími boli konzorciá ToSy a Kapsch. V doteraz neukončenom tendri tak ostal len neoficiálny víťaz súťaže konzorcium SanToll. Vylúčení uchádzači však s priebehom tendra nesúhlasia a voči postupu NDS podali už desať námietok. Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) potvrdil, že neeviduje žiadnu námietku v rámci neukončeného tendra na elektronické mýto.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button