Cestná doprava

Rekonštrukcia cesty pri Humennom stála viac ako 1,79 milióna eur

Frekventovaná cesta prvej triedy medzi mestom Humenné a obcou Belá nad Cirochou prešla rozsiahlou rekonštrukciou za viac ako 1,79 milióna eur bez DPH. Opravu dvoch úsekov v celkovej dĺžke takmer 11 kilometrov zrealizovalo Združenie Východ Eurovia – Doprastav. Ide o projekt Slovenskej správy ciest, ktorý zahŕňa veľkoplošné opravy ciest prvej triedy po celom Slovensku. TASR o tom informovala PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti Eurovia SK Simona Tančáková.

Rekonštrukcia vozovky pozostávala z frézovania asfaltového podkladu, pokládky nového krytu vozovky, spevnenia krajníc, výškovej úpravy uličnej vpuste a poklopov. Stavebné práce sa realizovali od 15. októbra do 3. decembra toho roku. Podľa Tančákovej skončili o desať dní skôr, ako bolo plánované. „Celková dĺžka dvoch rekonštruovaných úsekov je 10,84 kilometra a šírka vozovky 7,7 metra. Bolo odfrézovaných takmer 84.000 štvorcových metrov asfaltového podkladu a na rovnakú plochu bol položený nový asfalt. V rámci rekonštrukcie bolo výškovo upravených 12 poklopov a dosypaných 2400 štvorcových metrov krajníc,“ uviedla Tančáková. Ako povedala, pôvodná vozovka nespĺňala požiadavky aktuálnych noriem.

„Vďaka obnoveniu povrchu komunikácie sa zlepší jej prevádzková spôsobilosť a predĺži sa aj jej životnosť. Vodiči tak cestu budú môcť využívať niekoľko ďalších rokov vo vysokom komforte aurčite ocenia, že budú jazdiť po novej, kvalitnej abezpečnej vozovke,“ skonštatovala Tančáková. Združenie Eurovia – Doprastav, ako jeden zo zhotoviteľov v rámci projektu Veľkoplošných opráv ciest prvej triedy v správe Slovenskej správy ciest, od apríla opravilo už viac ako 21 úsekov ciest po celom Slovensku. Projekt bude pokračovať aj v nasledujúcich rokoch.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button