Cestná doprava

Prichádza ID.7

Prichádza ID.7. Svetová premiéra modelu ID.7 prebehla 17. apríla paralelne v Európe, Číne a Severnej Amerike. Budúci vrcholný model rodiny ID. s veľkorysým vnútorným priestorom, novým hospodárnym pohonom a prémiovými technológiami je predurčený pre globálne trhy.

Volkswagen zintenzívňuje elektrickú ofenzívu desiatimi novými modelmi ID., ktoré postupne predstaví do roka 2026. ID.7 s takmer päťmetrovou dĺžkou, novým hospodárnym elektrickým pohonom, dlhým dojazdom a prémiovými technológiami mieri na vrchol segmentu vyššej strednej triedy. Komfortný sedan je po novom modeli ID.3 a kompaktnej štúdii ID. 2all2 tretím elektromobilom značky Volkswagen predstaveným v tomto roku. Všetky uvedené elektromobily patria medzi celkovo desať nových modelov ID., ktoré Volkswagen uvedie na trh do roku 2026 – v Európe, ale aj v ostatných svetových regiónoch, napríklad v USA alebo Číne.

Prečítajte si aj


„Súbežne s elektrickou ofenzívou v Európe sa zameriavame aj na Áziu a Severnú Ameriku. V Číne, Kanade a USA je ID.7 pre značku Volkswagen extrémne dôležitým modelom. Presvedčí ponukou veľkého interiéru, inovatívnymi asistenčnými systémami a modernými prvkami výbavy, napríklad highendovým informačným a zábavným systémom – s prvým úplne elektrickým vrcholným modelom značky Volkswagen získajú naši zákazníci naozaj prémiový automobil,“ vysvetľuje Imelda Labbéová, členka predstavenstva zodpovedná za predaj, marketing a popredajné služby značky Volkswagen.

Prichádza ID.7

Svetová premiéra modelu ID.7

Medzinárodný význam nového modelu potvrdzuje jeho svetová premiéra, ktorá sa súbežne uskutočnila v Číne, USA a štyroch európskych metropolách. Nové ID.7 je pre značku Volkswagen ďalším míľnikom na ceste k poskytovateľovi výhradne elektrickej mobility. Už v roku 2026 bude Volkswagen v Európe ponúkať najširšie portfólio elektricky poháňaných modelov – od vstupného modelu za menej ako 25 000 eur cez nové elektrické kompaktné SUV až po ID.7 v úlohe vrcholného elektrického modelu.

ID.7 bude ďalším globálnym elektrickým modelom. V Číne zavŕši ID.7 spektrum ponúkaných elektromobilov modelových radov ID.3, ID.4 a ID.6. Na severoamerickom trhu budú v ponuke tri nové modely ID. V roku 2023 začne aj predaj modelu ID. Buzz, v USA a Kanade, v roku 2024 bude nasledovať ID.7. Modely ID.7 a ID. Buzz spoločne s modelom ID.4, vyrábaným v závode Chattanooga, urýchlia elektrickú ofenzívu v Amerike. Volkswagen do roku 2027 v Severnej Amerike investuje viac ako 7 miliárd eur do elektrickej a digitálnej transformácie svojej značky.

Vozidlá ID.7 bude pre európske a severoamerické trhy vyrábať nemecký závod Emden. Volkswagen investoval do prechodu na elektromobilitu vo svojej továrni v severnom Nemecku viac ako miliardu eur. Výroba verzií modelu ID.7 pre Čínu bude zaistená lokálne.

Zdroj
transport.sk
Editor
VIB

Prečítajte si aj

Back to top button