Cestná doprava

Práce na moste pri Trnave vstupujú do druhej fázy

Práce na moste pri Trnave vstupujú do druhej fázy. Komplexná oprava 80 metrov dlhého mosta pri Trnave, v mieste križovania diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R1, prechádza do druhej fázy.

Opravovať sa bude vnútorná časť ľavého mosta. Informoval odbor marketingu a komunikácie Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Stavebné práce na vonkajšej časti mosta pozostávali z búracích prác, v rámci ktorých bolo z mosta demontované pôvodné príslušenstvo a vybúrané pôvodné konštrukčné časti až na úroveň nosnej konštrukcie. „Následne sa zrealizovala betonáž spádového betónu, vystuženie a betonáž rímsy, osadili sa nové mostné závery, celoplošná izolácia, položili sa asfaltové vrstvy vozovky, osadilo sa zábradlie a zvodidlá,“ priblížili z NDS.

Druhá fáza stavebných prác pokračuje od pondelka 10. júna na vnútorných častiach ľavého mosta, v strednom deliacom páse. „Doprava bola presmerovaná už na opravené vonkajšie časti mosta a je vedená v dvoch jazdných pruhoch. Odbočenie z diaľnice R1 na diaľnicu D1 v smere Nitra – Bratislava je zachované,“ dodali.

Práce na moste pri Trnave vstupujú do druhej fázy

Pripojenie z diaľnice D1 na diaľnicu R1 v smere Bratislava – Trnava je naďalej riešené obchádzkou. Nákladná aj osobná doprava z D1 smerujúca do Trnavy môže využiť presmerovanie po R1 smer Nitra. V križovatke Vlčkovce navedie obchádzková trasa vozidlá ponad R1 späť na smer do Trnavy. Obchádzka je však určená len pre vozidlá s nosnosťou maximálne 32 ton. K rozsiahlej rekonštrukcii sa pristúpilo po štyroch dekádach a bola nevyhnutná pre ďalšie dlhodobé a bezproblémové využívanie tohto mosta.

Zdroj: Národná diaľničná spoločnosť

Zdroj
NDS
Editor
Peter Magerčiak

Prečítajte si aj

Back to top button