Cestná doprava

SSC opravila tento rok viac ako 80 km ciest

SSC opravila tento rok viac ako 80 km ciest. Slovenská správa ciest (SSC) v rámci projektu Veľkoplošných opráv ciest I. triedy opravila tento rok 29 úsekov vo všetkých regiónoch Slovenska v celkovej dĺžke 83,4 kilometra (km) ciest.

Náklady na opravy dosiahli 32 miliónov (mil.) eur s daňou z pridanej hodnoty (DPH). Informoval o tom Martin Guzi z komunikačného odboru SSC v piatok. Dodal, že práce na veľkoplošných opravách začali v apríli minulého roka. SSC vlani v rámci veľkoplošných opráv opravila 75 úsekov v celkovej dĺžke 282,9 km.
Išlo o 25 úsekov a 100 kilometrov viac, ako v tom roku SSC plánovala urobiť. Celkový finančný objem veľkoplošných opráv vo všetkých regiónoch SR dosiahol v minulom roku hodnotu 68,8 mil. eur s DPH, vyčíslil Guzi.

„Ide o najväčšie opravy ciest I. triedy v histórii Slovenska,“ uviedol Guzi. V rámci projektu sa za štyri roky opraví viac ako 700 km ciest za približne 200 miliónov eur s DPH. „Výsledkom veľkoplošných opráv je nový súvislý asfaltový koberec, ktorý sa na vozovku pokladá po odstránení poškodených vrstiev. Zhotoviteľmi prác sú stavebné spoločnosti, ktoré o jednotlivé úseky súťažia v elektronických aukciách,“ uzavrel Guzi.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button