Cestná doprava

NDS opraví mosty odhadom za 21 miliónov eur

NDS opraví mosty odhadom za 21 miliónov eur. Verejné obstarávanie vyhlási začiatkom roka s tým, že okrem obstarávacej ceny diela bude kritériom aj dĺžka dopravných obmedzení.

Takmer desiatku diaľničných mostov zrekonštruuje tento rok Národná diaľničná spoločnosť (NDS) za približne 21 miliónov eur. NDS o tom informovala na svojej webstránke. „Najrozsiahlejšou opravou prejde most na ceste I/16 vo Zvolene pri Pustom Hrade s dĺžkou 719 metrov. Medzi najvýznamnejšie opravy, ktoré pripravujeme, patrí oprava estakády na Záhorí pri Sekuliach na diaľnici D2,“ avizuje NDS.

Medzi plánované projekty patrí aj oprava mosta mimoúrovňovej križovatky D1 a R1 pri Trnave alebo oprava mosta pri obci Východná na Liptove (diaľnica D1). Pôjde predovšetkým o výmenu mostného zvršku vrátane obnovy vozovky, NDS plánuje aj výmenu mostných záverov, opravu zvodidiel, zábradlí a odvodňovacích systémov. Pri niektorých stavbách bude potrebná aj výmena ložísk.

NDS opraví mosty odhadom za 21 miliónov eur

NDS zdôraznila, že je ideálne, ak mostné závery nie sú príliš hlučné pri prejazde vozidiel. Bolo by tiež kardinálnou chybou, ak by nevymenili a neopravili mostné závery včas. „Mostné závery sú najdôležitejšou súčasťou väčšiny mostov či estakád. Nachádzajú sa na začiatku a na konci mosta,“ pokračujú diaľničiari a vysvetľujú, že by mali byť vodotesné a schopné zabrániť prieniku prúdov z nedostatočne izolovaného zdroja.

NDS požiadala motoristov, aby dodržiavali obmedzenia súvisiace s opravnými prácami a najmä, aby dodržiavali predpísanú rýchlosť. Najčastejším dôvodom dopravných nehôd je totiž práve nepozornosť alebo nerešpektovanie dopravných predpisov.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button