Cestná doprava

Na moste obchvatu Svidníka vykonali diagnostiku

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) zrealizovala meranie na moste obchvatu mesta Svidník na rýchlostnej ceste R4 z dôvodu zistených zmien. Výsledky by mali byť podľa vedúcej oddelenia komunikácie NDS Evy Žgravčákovej známe v júni.

Štvorhodinová úplná uzávera rýchlostnej cesty R4 bola zrealizovaná v nedeľu 28. marca. NDS ju naplánovala na nedeľu z dôvodu minimálneho pohybu kamiónovej dopravy. „Počas uzávery sme potrebovali zrealizovať geodetické meranie mosta nad potokom. Pri pravidelnej prehliadke bola na moste zistená zmenená poloha niektorých ložísk, preto sme potrebovali vykonať diagnostiku mosta, aby sme zistili príčinu tohto stavu,“ uviedla pre TASR Žgravčáková.

Ako povedala, merali sa priehyby nosnej konštrukcie, sadanie a nakláňanie opôr a pilierov mosta. „Geodetické meranie je jednou zo súčastí diagnostického posudku. Na základe jeho záverov následne pristúpime k oprave ložísk, respektíve iných častí mosta. Výsledkami geodetického merania by sme mali disponovať v júni tohto roka,“ doplnila Žgravčáková s tým, že odpovedať na otázku, či bude potrebné obchvat uzavrieť a na aký dlhý čas, je podľa jej slov v tomto momente ešte predčasné.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button