Cestná doprava

MAN TGE rozváža po Slovensku zdravotnícky materiál

Nezištná pomoc sa v tomto období cení oveľa väčšmi, než v dobrých časoch. Našťastie ústretovosť pri riešení akútnych problémov a podpora ľudí v prvej línii prichádza z rôznych odvetví hospodárstva naozaj denne. Pomocnú ruku podala aj spoločnosť MAN Truck & Bus Slovakia.

„Šéf zdravotnej dopravnej služby zo spoločnosti Svet zdravia nás požiadal o pomoc pri distribúcii ochranných pomôcok pre sieť jej nemocníc. Išlo o rozvoz ochranných rúšok, respirátorov, rukavíc a ďalšieho materiálu, ktorý momentálne sektor zdravotníctva potrebuje v boji s pandémiou. Prepravu po celom Slovensku zabezpečilo naše predvádzacie vozidlo valník s plachtou MAN TGE 3.140,“ povedal Ing. Radoslav Jurča, konateľ spoločnosti MAN Truck & Bus Slovakia.

Slovenský importér MAN poskytol na distribúciu dôležitej zdravotníckej výbavy svoj firemný valník TGE s celkovou hmotnosťou 3,5 tony, ktorý má rázvor 4490 mm a korbu s prepravnou kapacitou až 8 europaliet. Vozidlo so 104-kilowattovým motorom (140 k) a spacou nadstavbu na kabíne dopravilo zásielky celkove do 14 nemocníc, ktoré prevádzkuje spoločnosť Svet zdravia: v Partizánskom, Banskej Štiavnici, Rimavskej Sobote, Rožňave, Spišskej Novej Vsi, Trebišove, vo Svidníku, v Banskej Bystrici, Stropkove, Humennom, Michalovciach, Topoľčanoch, Košiciach a vo Vranove nad Topľou. Pri tejto misii valník s plachtou z modelového radu MAN TGE za dva dni rozviezol 16 paliet materiálu, pričom najazdil 2500 kilometrov.

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button