Cestná doprava

Do kampane Do práce na bicykli 2020 sa stále dá prihlásiť

Registrácia do národnej kampane s názvom Do práce na bicykli pokračuje pre samosprávy až do 18. augusta.

Dvoj- až štvorčlenné družstvá sa môžu prihlásiť až do 7. septembra. Siedmy ročník obľúbenej kampane sa musel tento rok pre koronavírus presunúť z tradičného májového termínu na september.

„Som rád, že v uplynulých mesiacoch vidíme v uliciach viac cyklistov, či využívajúcich ekologické formy dopravy. Paradoxne k tomu prispel aj koronavírus, pre ktorý boli ľudia doma a výrazne sa znížil počet áut na cestách. Túto situáciu by sme chceli využiť a prijať opatrenia na zvýšenie bezpečnosti pre cyklistov a samozrejme spropagovať nemotorový spôsob dopravy. Prospejeme tým nielen svojmu zdraviu, peňaženke a prírode, ale utuží to aj naše sociálne kontakty s okolím“, povedal minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal.

Aj tento rok budú počas celého septembra 2 až 4-členné súťažiace tímy jazdiť do práce na bicykli s cieľom podporiť rozvoj cyklistickej dopravy vo svojom meste a obci. Budú tým zároveň apelovať na svojich volených zástupcov, aby im vytvárali podmienky pre budovanie bezpečnej infraštruktúry, ako aj na svojich zamestnávateľov, aby im v zamestnaní vytvorili miesto pre odkladanie bicyklov, šatne a sprchy a pod.

Vyhlasovateľom kampane Do práce na bicykli je Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Zámerom je podporiť myšlienku denného dochádzania do zamestnania či za vzdelávaním ekologickou formou dopravy, predovšetkým bez použitia osobného automobilu.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button