Cestná doprava

Bolt chce vidieť viac žien za volantom

Bolt chce vidieť viac žien za volantom. Kampaň „Ženy za volantom“ prichádza z platformy Bolt a dáva si za cieľ motivovať ženy vyskúšať si toto tradične mužské odvetvie. Príkladom môže ísť práve Slovensko, kde počet žien za volantom taxíkov kontinuálne rastie.

V sektore mobility je už dlhodobo nedostatočné zastúpenie žien, hoci práve práca vodiča(ky) na digitálnej platforme na prepravu osôb môže priniesť zaujímavé dodatočné možnosti zárobku. Kampaň prichádza v čase, keď takmer deväť z desiatich žien (89 %) uviedlo, že za posledných dvanásť mesiacov zaznamenali nárast životných nákladov, ako vyplýva z prieskumu, ktorý Bolt realizoval v štyroch krajinách Európy a Afriky na vzorke 2 000 žien. Zatiaľ čo drvivá väčšina (93 %) opýtaných žien uviedla, že v tomto období hľadala nové možnosti, ako si nájsť dodatočný príjem, iba 7,2 % z nich uvažovalo o práci vodičky v digitálnej taxislužbe.

Čo sa slovenského trhu týka, v roku 2022 vzrástol počet registrovaných vodičiek taxislužby o 86 % a tento rok bude trend zrejme pokračovať, keďže počet novo registrovaných „bolťáckych taxikárok“ je už dnes na takej úrovni, ako bol za celý rok 2021. Nič to však nemení na všeobecne prevládajúcom názore, že práca taxikára je vhodná skôr pre mužov.

Bolt chce vidieť viac žien za volantom

„Existuje viacero dôvodov, prečo mnohé ženy ani nepomyslia na to, že by sa stali taxikárkami. Cieľom našej kampane je preto vyvrátiť niektoré predsudky o ženách za volantom taxíka a uľahčiť im prístup k mimoriadne flexibilnej forme zárobku, akou práve taxislužba je. Na Slovensku sú za volantmi našich taxíkov stovky žien, no vzhľadom na zložitú ekonomickú situáciu ich ešte stále je veľa, ktorým by výrazne pomohlo stať sa našimi partnerskými vodičkami,“ hovorí Soňa Stloukalová, Country Manager platformy Bolt pre ČR a SR.

V rámci kampane Ženy za volantom vynaloží Bolt 2,5 milióna EUR na zvýšenie podielu žien, ktoré pracujú v oblasti digitálnej taxislužby. Konkrétne podporí niekoľko neziskových projektov, ktoré pomáhajú uľahčiť vstup žien do sektora mobility, spustí program mikrograntov na pokrytie nákladov na získanie licencie na taxislužbu a urýchli vývoj nových bezpečnostných funkcií v aplikácii Bolt. Či už pre ženy alebo mužov, šoférovanie s aplikáciou Bolt predstavuje mimoriadne flexibilný spôsob zárobku. Partnerský vodič či vodička si môže kedykoľvek sadnúť za volant a jazdiť podľa svojich časových možností.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button