Logistika a skladovanie

CTP premení svoje parky na umelecké diela

CTP vyhlasuje medzinárodnú mural art súťaž pre ilustrátorov, vizuálnych umelcov, maliarov a grafických dizajnérov – CTP Art Wall.

V rámci nej dá spoločnosť umelcom k dispozícii obrovské plochy – steny svojich priemyselných budov. Vo vybraných CTParkoch tak vznikne jedinečná vonkajšia galéria umenia. Okrem podpory pri realizácii, CTP tiež ocení dvoch víťazov finančnou odmenou v celkovej výške 200 000 českých korún.
 
Medzinárodná súťaž CTP Art Wall nemá na českej kultúrnej scéne obdobu. „Mám radosť, že sa nám podarilo prepojiť umenie a biznis. Projektom Art Wall chceme jednak pomôcť umelcom prezentovať ich prácu na nevídanom formáte a tiež zvyšovať kultúrnu úroveň u nás,“ uvádza Remon Vos, generálny riaditeľ spoločnosti CTP.  „Pevne verím, že sa nám podarí objaviť zaujímavé a možno aj nové talenty európskej umeleckej scény,“ dodáva R. Vos.
 
Hlavným cieľom projektu je vylepšenie verejného priestoru a „skrášlenie“ priemyselných a logistických hál nielen v ČR, ale v budúcnosti aj v ďalších krajinách strednej a východnej Európy, kde CTP pôsobí. Víťazi prvého ročníka budú mať k dispozícii dve steny priemyselných objektov CTP, a to v CTParku Humpolec pri diaľnici D1 a na pražskom letisku v CTParku Prague Airport. Spolu tak CTP poskytne umelcom viac než 6,500 m2 plochy.
 
Z prihlásených umelcov porota najskôr vyberie 10 najlepších a potom na slávnostnom galavečere oznámi víťazov. Odborná porota bude zložená z predstaviteľov spoločností CTP, CBRE, architektonického Studia Acht, projektu Global Street Art, DRAWetc. a zástupcov danej lokality.
 
„Tému práce sme nijako neobmedzovali. Chceme dať priestor kreativite a fantázii. Dielo budeme hodnotiť aj na základe vzťahu k lokalite, či už environmentálneho alebo tematického,“ hovorí Remon Vos.
 
 
Partnerom projektu CTP Art Wall je CBRE s projektom Art of Space. Ten sa zameriava na priemyselné zóny a skladové haly v Česku. Chce informovať, vzdelávať a ponúkať priestor na zdieľanie skúseností a znalostí medzi odborníkmi, úradmi a laickou verejnosťou. Súťaž CTP Art Wall usporadúva vizuálne štúdio DRAWetc. pre developerskú spoločnosť CTP, ktorá je jej zadávateľom.
 
O CTP
CTP je medzinárodný developer, ktorý sa špecializuje na zaisťovanie a správu špičkových technologických priemyselných zón na mieru. Klientmi CTP sú miestne i celosvetové spoločnosti, ktoré vykonávajú nové alebo rozširujú existujúce strategické investície v strednej Európe. CTP vlastní sieť CTParkov, najväčší integrovaný systém špičkových priemyselných zón v strednej Európe s priestormi triedy A s rozlohou približne 3,85 miliónov m2, ktoré sa nachádzajú na viac ako 60 miestach. CTP tiež vlastní niekoľko samostatných kancelárskych projektov, ako napríklad Spielberk v Brne a IQ Ostrava.

Prečítajte si aj

Back to top button