Správy | Aktuality | Témy

Schwarzmüller sa stáva strategickým partnerom v Skupine Krone

Schwarzmüller sa stáva strategickým partnerom v Skupine úžitkových vozidiel Krone. Spoločné zameranie sa na zákazníka prostredníctvom rozširovania produktového portfólia a rozširovania odbornosti služieb na európskom trhu úžitkových vozidiel.

Skupina Krone oznamuje svoju investíciu do skupiny Schwarzmüller a súvisiaceho partnerstva v európskom priemysle úžitkových vozidiel. Touto spoluprácou tieto dve rodinné spoločnosti posilňujú spoločné rozširovanie výrobných sietí a vytváranie celoštátnych svetov služieb prostredníctvom doplnkového sortimentu produktov.

Odbornosť a inovácie s tradíciou

S ročným obratom 390 miliónov eur a 1 950 oddanými zamestnancami je rakúska skupina Schwarzmüller z Freinbergu pri Schärdingu významným európskym výrobcom špecializovaných vozidiel v sektore úžitkových vozidiel. Široké portfólio v sektoroch diaľkovej dopravy, stavebníctva a infraštruktúry sa okrem iného vyznačuje ľahkou konštrukciou a širokou škálou možností prispôsobenia produktov.

Pozoruhodné sú najmä obľúbené ľahké prívesy, robustné sklápacie návesy alebo vysokokvalitné cisterny, ako aj kontajnerové prepravníky v oblasti likvidácie odpadu od dcérskej spoločnosti Hüffermann. Portfólio produktov dopĺňa široká škála nadstavieb nákladných vozidiel, podvalníkov, prívesov s pohyblivou podlahou a vozidiel na drevo/klanice.

Schwarzmüller sa stáva strategickým partnerom v Skupine Krone

Rozšírenie európskych výrobných kapacít

Skupina Schwarzmüller prispieva štyrmi modernými výrobnými závodmi v Nemecku, Maďarsku, Českej republike a Rakúsku, z ktorých každé je špecializované a odráža široké spektrum výrobných znalostí výrobcu. Obom spoločnostiam to dáva príležitosť upevniť svoju lokálnu prítomnosť na celom európskom trhu. Okrem toho pobočky v deviatich ďalších krajinách posilňujú európsku prítomnosť Krone a rozsiahlu predajnú sieť, ktorú toto partnerstvo upevní. Začlenenie týchto lokalít pod zastrešenie skupiny úžitkových vozidiel Krone tiež sľubuje zvýšenie distribučnej kapacity, rozšírenie kompetentných servisných sietí a tým jasný záväzok k blízkosti zákazníkov na celom európskom trhu.

Nezávislosť a posilnenie značiek

Nové priemyselné partnerstvo rešpektuje nezávislosť silných značiek skupiny Schwarzmüller. Tento prístup zdôrazňuje spoločný cieľ zachovať identitu pre individuálny zákaznícky prístup a zároveň využívať synergie pre inovácie a rast. Vďaka odborným znalostiam Krone bude skupina Schwarzmüller pokračovať vo svojej činnosti pod existujúcim vedením. V predstavenstvách a prevádzkovom biznise zostane aj osobná angažovanosť majiteľa rodiny Paletar.

Schwarzmüller sa stáva strategickým partnerom v Skupine Krone

Spoločná vízia do budúcnosti

„Toto partnerstvo vnímame ako významný krok smerom k ešte širšiemu portfóliu produktov a rozšírenému svetu služieb. Naším cieľom je, aby zákazníci u nás vždy našli to správne riešenie prepravy. Začlenenie spoločnosti Schwarzmüller do skupiny úžitkových vozidiel Krone zaručuje, že tejto požiadavke vieme vyhovieť v ešte väčšej miere,“ vysvetľuje Bernard Krone, predseda dozornej rady skupiny Krone, a zdôrazňuje svoju jasnú víziu zákazníckej orientácie.

Majiteľka skupiny Schwarzmüller, Beate Paletar, dodáva: „Priemyselné partnerstvo v novej vlastníckej štruktúre vnímame ako príležitosť na ďalšiu profesionalizáciu našej modernej, tradičnej spoločnosti spoločne, aby sme optimálne čelili regulačným prekážkam a zabezpečili tak bezpečnú budúcnosť so stabilnými pracovnými miestami. Obe rodinné spoločnosti v minulosti dokázali, že majú veľmi podobné hodnoty. Tešíme sa na plodnú spoluprácu v týchto vzrušujúcich časoch.“

Po očakávanom schválení akciového podielu protimonopolnými úradmi v blízkej budúcnosti sa Krone a Schwarzmüller púšťajú do spoločnej budúcnosti, ktorá sa bude vyznačovať silnou európskou prítomnosťou. Táto nová strategická aliancia demonštruje odhodlanie oboch spoločností byť aj naďalej aktívnymi tvorcami priemyslu úžitkových vozidiel a proaktívne slúžiť všetkým potrebám zákazníkov vhodnými produktmi a inovatívnymi službami.

Majiteľka skupiny Schwarzmüller, Beate Paletar a Bernard Krone, predseda dozornej rady skupiny Krone

Zdroj
KRONE
Editor
Peter Magerčiak

Prečítajte si aj

Back to top button