Správy | Aktuality | Témy

Zomrela legenda Wilhelm Schwarzmüller jr.

Zomrela legenda Wilhelm Schwarzmüller jr. Dňa 2. novembra 2023 zomrel vo veku 90 rokov Wilhelm Schwarzmüller jr., ktorý sa významnou mierou zaslúžil o rozvoj rakúskej rodinnej firmy Schwarzmüller GmbH.

Spolu s bratom Egonom založili firmu v roku 1970 a dokázali ju doviesť na medzinárodnú úroveň a ich návesy a prípojné vozidlá sa stali populárne po celej Európe. Bol to úspešný príbeh, ktorý trvá takmer tri desaťročia. Okrem Rakúska založili vlastné podniky aj v Maďarsku a v Česku. Podnikateľsky sa prepracovali do skupiny najsilnejších európskych dodávateľov návesov, prívesov a rôznych úprav prípojných vozidiel na mieru požiadaviek klientov.

V roku 2005 odovzdali bratia Wilhelm a Egon vedenie firmy dcéram Beate Pelater a Menuele Hasenberg- Schwarzmüller, ale naďalej zostali v dozornej rade. Wilhelm Schwarzmüller jr bol významný podnikateľ a muž s veľkou vášňou pre dopravnú techniku cestnú aj leteckú. Zanechal po sebe nezmazateľný odkaz a dedičstvo, ktoré zhmotnené v logu Schwarzmüller na kvalitných návesoch na mieru bude pokračovať v naplnení jeho odkazu. Wilhelm je inšpiráciou úspechu v podnikaní.
Odpočívaj v pokoji, nezabudneme na teba Wilhelm Schwarzmüller jr.

Wilhelm Schwarzmüller jr.
Wilhelm Schwarzmüller jr. vľavo a jeho brat Egon Schwarzmüller

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button