Rôzne

Na stavbe nesmie chýbať SCHWARZMÜLLER

Na stavbe nesmie chýbať SCHWARZMÜLLER. Rakúsky výrobca návesov a prívesov Schwarzmüller ponúka najširší sortiment návesov, prívesov a nadstavieb pre stavebné firmy. Ide o vozidlá na prevoz sypkých materiálov, stavebného materiálu a stavebných strojov.

Všetky majú spoločné niekoľko vlastností:

  • pevná konštrukcia pre vysokú spoľahlivosť a dlhú životnosť
  • nízka vlastná hmotnosť dovolí odviezť viac materiálu
  • inovatívne technické riešenia

Návesy s hardoxovou a hliníkovou muldou

V stavebníctve sú najviac rozšírené návesy s hardoxovou muldou. Majú široké využitie od prepravy štrkov a pieskov po prepravu lomového kameňa. Hmotnosť je od 6,1 tony, objem do 34 m3. Návesy s hliníkovou muldou sú ideálne na prepravu jemných frakcií. Hmotnosť celohliníkovej verzie je od 4,6 tony, objemy muldy rovnaké ako pri hardoxe. Hliníková mulda môže mať oceľovú výstelku. Rám z vysokopevnostnej ocele má torzné výstuhy, vyklápací piest má 4-bodové uchytenie. Mulda má segmentový tvar, ktorý ju spevňuje a zabezpečuje, aby sa materiál pri vyklápaní nelepil. Návesy si môžete vybaviť širokým príslušenstvom ako napr. diagnostikou Smartboard, pneumaticky zdvíhateľným nárazníkom a i. Elektricky ovládaná strecha prináša bezpečnosť a komfort a urýchľuje prácu.

Na stavbe nesmie chýbať SCHWARZMÜLLER

TERMO návesy na prepravu asfaltovej zmesi

Predajný boom zaznamenali TERMO návesy Schwarzmüller na prepravu asfaltovej zmesi. Náves vychádza z osvedčeného hardoxového návesu. Mulda má tepelnú izoláciu s ochranným plášťom. Vo výbave je SmartBoard s brzdou finišera a zdvíhaním a spúšťaním návesu na mechoch na presné nastavenie výšky k rôznym typom finišera. Elektricky ovládaná strecha zvyšuje celkovú efektívnosť. Vybrané funkcie môže vodič ovládať aj na smartfóne.

Na stavbe nesmie chýbať SCHWARZMÜLLER

Schwarzmüller ako jediný výrobca má TERMO návesy certifikované v TÜV.

Na stavbe nesmie chýbať SCHWARZMÜLLER

Offroadový tandemový príves

Obľúbený 3-stranný vyklápací tandemový príves dostal väčšieho súrodenca – offroadový tandemový príves TP 22. Príves sa pripája za traktor.

Hlavné technické parametre:

  • celková hmotnosť 24 ton
  • dĺžka 5,3 m
  • objem muldy 13,5 m3
  • hardoxová mulda 6 alebo 8 mm
  • výkyvné BPW offroad nápravy
  • hydraulické zadné čelo
Na stavbe nesmie chýbať SCHWARZMÜLLER

Podvalníkové prívesy na prepravu stavebných strojov

Na prepravu stavebných strojov ponúka Schwarzmüller širokú paletu podvalníkov. Podvalníkové prívesy môžu mať od dvoch do štyroch náprav s celkovou technickou hmotnosťou 40 ton. Podvalníkové návesy môžu byť 3- alebo 4-nápravové s celkovou technickou hmotnosťou 58 ton. Nájazdové rampy môžu byť ovládané hydraulicky, elektrickým čerpadlom s hydraulikou na návese, alebo osvedčeným mechanickým ovládaním s pomocnou pružinou. Návesy môžu byť rozťahovateľné do dĺžky 5 m. 

Na stavbe nesmie chýbať SCHWARZMÜLLER

Prívesy a návesy na prevoz stavebného materiálu

Sortiment techniky pre stavebné firmy dopĺňajú prívesy a návesy na prevoz stavebného materiálu. Prívesy môžu byť tandemové alebo s ojom. Návesy môžu mať rôzne doplnkové príslušenstvo, ako napr. vyťahovateľnú zadnú časť, systém osadení v podlahe pre klanice a pod.

Na stavbe nesmie chýbať SCHWARZMÜLLER

So stavebnou technikou Schwarzmüller ste vždy o krok vpred pred konkurenciou.

Editor
Peter Magerčiak

Prečítajte si aj

Back to top button