Motorizmus

Volkswagen SK zatiaľ zamestnancov neprepúšťa

Bratislavský závod automobilky Volkswagen SK, a. s., zatiaľ v súvislosti s globálnou finančnou krízou nepristúpil k prepúšťaniu svojich zamestnancov.
 

"Súčasná makroekonomická situácia je pre Volkswagen veľkou výzvou. K prepúšťaniu zamestnancov sme však zatiaľ nepristúpili," zdôraznila pre TASR Petra Kapráliková z tlačového oddelenia Volkswagen SK. Vysvetlila, že činnosť spoločnosti závisí od dopytu po nových automobiloch. "Keďže je teraz nižší, znížili sme produkciu. Ak dopyt začiatkom budúceho roka stúpne, budeme ju opäť zvyšovať," poznamenala. Celozávodná dovolenka začne v tomto roku vo Volkswagene (VW) o týždeň skôr. "Začína sa 15. decembra a potrvá do 7. januára," informovala Kapráliková.
Volkswagen Slovakia, a. s., vznikol v roku 1991 ako spoločný projekt BAZ, a. s., a nemeckého automobilového výrobcu Volkswagen AG. Ako výrobno-montážny podnik vyrába vo svojich závodoch v Bratislave a Martine osobné vozidlá, dielce pre prevodovky a tiež samotné prevodovky. V roku 2007 dosiahla spoločnosť tržby v hodnote 193,4 miliardy Sk (6,42 miliardy eur).

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button