Motorizmus

Predaj amerických automobiliek na domácom trhu ďalej klesá

Predaj amerických automobiliek na domácom trhu pravdepodobne pokračuje v poklese aj v auguste, a to aj napriek zvýšeniu zliav a iných nákupných stimulov. Tvrdí to denník Wall Street Journal s odvolaním sa na správu spoločnosti J.D. Power & Associates.
 

Avšak celkovo by sa predaj áut v USA mal v porovnaní s júlom mierne zvýšiť. Poradenská spoločnosť J.D. Power & Associates predpokladá, že k zotaveniu odbytu pomôžu napríklad zľavy koncernu General Motors (GM), ktorý pri príležitosti svojho stého výročia ponúka "zamestnanecké ceny" pre takmer všetky vozidlá a zľavy na vybrané ľahké úžitkové autá. Správa prognózuje, že v auguste sa predá asi 1,21 milióna áut.
  Predaj áut v USA sa v júli znížil na 16-ročné minimum. Najviac k tomu prispel prepad odbytu GM. Americké automobilky sa musia vyrovnávať predovšetkým so zmenou štruktúry dopytu v USA. Kvôli vysokým cenám benzínu a sťaženiu prístupu k úverom rastie obľúbenosť malých úsporných áut. Naopak, veľké športovo úžitkové vozidlá, ktoré prinášali automobilkám tradične najväčšie zisky, sa predávajú veľmi zle.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button