Motorizmus

Indický projekt Apollo Tyres pre SR ešte nie je uzavretý

Pre Slovensko ešte nie je uzavretý projekt indického výrobcu pneumatík Apollo Tyres (AT), ktorý 14. augusta vyhlásil, že nepostaví svoju prvú európsku továreň v pôvodne plánovanom Gyöngyösi. Píše o tom dnes maďarský portál index.hu.

Hovorkyňa Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) Jana Murínová pre portál povedala, že AT oficiálne neprerušila kontakty so SR, a projekt výstavby nového závodu na výrobu pneumatík doposiaľ nebol uzavretý.
Spoločnosť si v januári zvolila za miesto svojej investície Maďarsko namiesto SR, aj keď tam ponúkali o jednu miliardu forintov (127 miliónov Sk) vyššiu podporu. Podľa index.hu je však možné aj to, že továreň postavia síce neskôr, ale napokon v Gyöngyösi.
AT plánoval pôvodne investovať v dvoch etapách v Maďarsku 300 miliónov eur (9,04 miliardy Sk), vo štvrtok 14. augusta však oznámil, že závod v gyöngyösskom priemyselnom parku (asi 100 km východne od Budapešti) a ani technologické vývojové centrum nepostaví, lebo administratívne procesy spôsobili nečakané omeškania. Vo vyhlásení indická spoločnosť vtedy uviedla, že hľadá nové miesto pre svoju investíciu na inom mieste v Maďarsku alebo v inej európskej krajine.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button