Letecká doprava

Letecká spoločnosť Emirates vykázala za minulý rok stratu

Letecká spoločnosť Emirates so sídlom v Dubaji vykázala za uplynulý finančný rok 2020/21 ročnú stratu, prvú za viac ako tri desaťročia. Dôvodom je pandémia nového koronavírusu, ktorá tvrdo zasiahla letecký priemysel.

Najväčší letecký dopravca na Blízkom východe v utorok oznámil, že za rok do konca marca 2021 zaznamenal stratu 5,5 miliardy USD (4,54 miliardy eur) po zisku 288 miliónov USD v predchádzajúcom roku.

Tržby leteckej spoločnosti, ktorá bola pre cestovné obmedzenia nútená dočasne pozastaviť prevádzku, sa znížili o 66 % na 8,4 miliardy USD a počet cestujúcich klesol o 88 % na 6,6 milióna osôb.

„Pandémia ochorenia COVID-19 si aj naďalej vyberá obrovskú daň na ľudských životoch, komunitách, ekonomikách a na leteckom a cestovnom priemysle,“ uviedol vo vyhlásení predseda predstavenstva a generálny riaditeľ leteckej spoločnosti šejk Ahmad bin Saíd al-Maktúm.

Dodal, že skupinu Emirates „tvrdo zasiahol pokles dopytu po medzinárodnej leteckej doprave, keď krajiny uzavreli svoje hranice a zaviedli prísne cestovné obmedzenia“.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button