Letecká doprava

Košice budú mať nové linky na letiská Liverpool a Doncaster Sheffield

Košiciam najnovšie pribudnú dve letecké spojenia s oblasťou severného Anglicka. Spoločnosť Ryanair ohlásila od 25. októbra spustenie novej linky Košice – Liverpool a aerolínie Wizz Air sa od 23. októbra vracajú k spojeniu na letisko Doncaster Sheffield. Informovalo o tom v stredu košické letisko.

Spoločnosť Ryanair bude prevádzkovať lety medzi východom Slovenska a letiskom Johna Lennona dvakrát týždenne lietadlom typu Boeing 737-800 s kapacitou 189 sedadiel. Odlety z Košíc sú plánované vždy v stredu o 20.15 h a v nedeľu o 11.15 h. Z Košíc sa do Liverpoolu predtým nikdy priamo nelietalo.

Na letisko Doncaster Sheffield sa bude lietať v pondelok a piatok.
Podľa košického letiska región severného Anglicka dlhodobo figuroval v jeho strategických plánoch. „Doncaster Sheffiled je overená a úspešná linka, na ktorú sa Wizz Air vráti po dvaapolročnej prestávke. Veľmi sa tešíme spolupráci s Ryanairom na úplne novej linke do Liverpoolu, ktorou sa otvára množstvo nových príležitostí pre cestujúcich z východného Slovenska i severného Anglicka. Je veľkým úspechom, že napriek extrémne zložitej situácii v leteckej doprave sa nám darí zlepšovať leteckú dostupnosť Košíc a celého regiónu východného Slovenska,“ uviedol výkonný riaditeľ Letiska Košice Michael Tmej.

Po tom, ako došlo k uvoľneniu opatrení prijatých na zabránenie šírenia ochorenia COVID-19, už do Košíc lietajú České aerolínie z Prahy, Austrian Airlines z Viedne, Wizzair z letiska Londýn – Luton a Ryanair z letiska Londýn – Stansted a z Prahy. Obnovenie ostatných leteckých spojení Eurowings z Düsseldorfu a LOT Poľských aerolínií z Varšavy závisí od rozhodnutia týchto leteckých spoločností.
Pre všetky letecké spoločnosti platia všeobecne platné pravidlá nosenia rúšok počas letu, dodržiavanie hygieny rúk a odstupov.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button