Letecká doprava

Košické letisko vybavilo pol milióna cestujúcich

Košické letisko vybavilo pol milióna cestujúcich. Zatiaľ pol milióna ľudí prešlo v tomto roku bránami košického letiska.

Za letisko o tom informovala Lucia Kočišová s tým, že po dvoch rokoch pandémie sa počtom prepravených cestujúcich priblížili k svojmu najsilnejšiemu roku 2019. Jubilejnú päťstotisícu cestujúcu privítali v stredu (23. 11.).

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Thomas Dworschak považuje za veľký úspech, že uvedenú métu prekonali už v novembri. Narastajúci počet cestujúcich je podľa neho motiváciou a pomáha im rozširovať ponuku destinácií a oslovovať nové letecké spoločnosti. „Posledné dva roky boli pre nás výzvou z viacerých hľadísk. Preto sa dnes tešíme, že vynaložené úsilie prinieslo svoje výsledky nielen na pôde letiska, ale aj v oblasti ekonomiky a turizmu na východnom Slovensku,“ povedal. Za úspešnú považuje aj charterovú sezónu.

Košické letisko vybavilo pol milióna cestujúcich

Kočišová dodala, že na počte cestujúcich má zásluhu aj spoločnosť Austrian Airlines, a to vďaka vysokej frekvencii letov do Viedne a následne ďalších destinácií v Európe, USA a Kanade. „Výrazne k tomu dopomohli aj ďalšie pravidelné linky z Košíc do európskych destinácií, ktoré zaznamenali nárast počtu cestujúcich a potvrdili tak zvýšený záujem o lety z Košíc do sveta,“ skonštatovala.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button