Cestná doprava

Vďaka IVECO BUS je turné Metallicy v Európe udržateľnejšie

Vďaka IVECO BUS je turné Metallicy v Európe udržateľnejšie. IVECO BUS bude zabezpečovať kyvadlovú dopravu pre posádku skupiny Metallica počas európskej časti turné M72 World Tour pomocou riešenia udržateľnej mobility.

IVECO BUS poskytne pre toto ekologicky zodpovedné turné tri vozidlá s nízkou záťažou: dve elektrické vozidlá eDaily a autobus EVADYS kompatibilné so systémom XTL – dokonalé riešenia vybrané z udržateľnej ponuky značky.

IVECO BUS poskytne udržateľný vozový park, ktorý bude zabezpečovať kyvadlovú dopravu posádok na miesta konania koncertov v rámci európskej časti turné Metallica M72 Tour. Dva elektrické minibusy eDaily a autobus EVADYS s motorom najnovšej generácie kompatibilným s alternatívnym palivom XTL zaistia zamestnancom udržateľné a pohodlné cestovanie.

„Turné M72 skupiny Metallica sa dokonale hodí pre IVECO BUS, ktorá je priekopníkom a odborníkom na vozidlá s alternatívnymi zdrojmi energie,“ uviedol Domenico Nucera, prezident divízie Bus Business Unit Iveco Group: „Toto turné, organizované na základe zásad ekologickej udržateľnosti a spoločenskej zodpovednosti a priťahujúce široké medzinárodné publikum, je dokonalou platformou pre prezentáciu nášho portfólia udržateľných riešení vhodných pre všetky misie. Naše vozidlá s nízkym dopadom na životné prostredie pre toto turné ukazujú, že dokážeme splniť rôzne požiadavky a zároveň rešpektovať prírodné zdroje, životné prostredie a verejné zdravie.

Vďaka IVECO BUS je turné Metallicy v Európe udržateľnejšie

Udržateľný vozový park IVECO BUS, ktorý bude využívať posádka kapely počas jej európskeho turné, budú tvoriť dva elektrické mikrobusy eDaily a autobus EVADYS. Pre túto príležitosť navrhlo Centro Stile Iveco Group špeciálnu livrej, ktorý sa inšpiroval farbami uvedenými na albume Metallica 72 Seasons.

Do 2 minibusov eDaily sa zmestí 19 a 22 cestujúcich. Sú vybavené 3 batériami s celkovou kapacitou 111 kWh a synchrónnym elektromotorom s maximálnym výkonom 140 kW (maximálny krútiaci moment 400 Nm). Flexibilný režim nabíjania umožňuje rýchle nabíjanie vo verejných nabíjacích zariadeniach, priemyselných zásuvkách a domácich zásuvkách s výkonom až 80 kW. Minibusy eDaily ponúkajú dojazd 200 km, čo im umožňuje plniť najrôznejšie úlohy – kyvadlovú dopravu, dopravnú obsluhu osôb so zníženou pohyblivosťou a školskú dopravu – s nulovými miestnymi emisiami.

EVADYS je 13 m dlhé vozidlo s motorom Cursor 9 XTL kompatibilným s EURO VI-e s výkonom 400 k (294 kW). Pojme 63 sediacich cestujúcich. Aby boli cestujúcim zaručené čo najlepšie podmienky pre pohodlie a bezpečnosť, je vozidlo vybavené zásuvkami USB, ponúka takmer 12 m3 batožinového priestoru a je vybavené novými zariadeniami ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) v súlade s predpismi GSR (General Safety Regulation). Ako všestranné a viacúčelové vozidlo môže EVADYS plniť akúkoľvek misiu: od kyvadlovej dopravy po využitie cestovnými kanceláriami, od výletného autobusu po prepravu na pravidelných linkách.

V období od 24. mája do 14. júla sa zastaví v deviatich európskych mestách: Mníchov, Miláno, Viedeň, Helsinki, Kodaň, Oslo, Clisson, Varšava a Madrid.

Editor
Peter Magerčiak

Prečítajte si aj

Back to top button