Cestná doprava

IVECO BUS CROSSWAY LE ELEC „Udržateľný autobus“ 2024

IVECO BUS CROSSWAY LE ELEC „Udržateľný autobus“ 2024. So svojím úplne novým modelom CROSSWAY Low Entry ELEC získava rad CROSSWAY už štvrtý titul „Udržateľný autobus roka“ v kategórii medzimestských autobusov po tom, čo v roku 2023 zvíťazil s modelom CROSSWAY Low Entry Gas Hybrid kompatibilným s biometánom, v roku 2020 s verziou Natural v roku 2018 s verziou Low Entry Gas.

Toto už štvrté ocenenie „Udržateľný autobus roka“ je jasným uznaním pozície IVECO BUS ako nesporného lídra v segmente medzimestských autobusov a jej záväzku podporovať prevádzkovateľov dopravy v ich ceste k energetickej transformácii kompletnou ponukou všetkých alternatívnych energií, vrátane elektriny.

Potom, čo dostalo titul “Udržateľný autobus roka” v rokoch 2018, 2020 a 2023 v kategórii medzimestských autobusov, oslavuje IVECO BUS ďalší úspech v rovnakej kategórii. Tentoraz s novým autobusom CROSSWAY Low Entry ELEC, ktorý bol novo zvolený „Udržateľným autobusom roku 2024“. Toto 100% elektrické vozidlo, ktoré bolo nedávno predstavené v rade CROSSWAY, dopĺňa ponuku bezemisných vozidiel, s ktorou výrobca prichádza v rámci procesu prechodu na novú energetiku.

Porota, Sustainable Bus Award, zložená z novinárov zastupujúcich osem európskych krajín – Taliansku, Francúzsku, Nemecku, Fínsku, Slovinsku, Veľkej Británii, Rumunsku a Španielsku – venovala osobitnú pozornosť prierezovým princípom udržateľného rozvoja, vrátane schopnosti vytvoriť pozitívny obraz vozidla u širokej verejnosti. Do hry vstupujú rôzne aspekty, ako je bezpečnosť, komfort, hlučnosť, recyklovateľnosť komponentov a záväzky výrobcu v oblasti životného prostredia. Porota tiež vyzdvihla ponuku väčšieho množstva vývojových riešení pre medzimestskú dopravu.

IVECO BUS CROSSWAY LE ELEC „Udržateľný autobus“ 2024

„Sme nadšení, že sme s naším autobusom CROSSWAY Low Entry ELEC získali ocenenie „Udržateľný autobus roku 2024“. Je to pre nás veľmi dôležité uznanie našej schopnosti inovovať a tiež ocenenie všetkých pokrokov, ktoré sú výsledkom našej snahy predvídať vývoj odvetvia verejnej dopravy. Toto ocenenie potvrdzuje náš dlhodobý záväzok k stále udržateľnejšej mobilite a našu ambíciu riadiť energetickú transformáciu pomocou našich nízkouhlíkových riešení. S veľkou hrdosťou preberáme štvrtý titul „Udržateľný autobus roka“ v kategórii medzimestských autobusov s modelom CROSSWAY, ktorý je nesporným lídrom vo svojom segmente,“ uviedol Domenico Nucera, prezident divízie Bus Business Unit skupiny Iveco, na slávnostnom odovzdávaní cien na veľtrhu Busworld v belgickom Bruseli.

IVECO BUS ako líder v oblasti udržateľnej mobility týmto ďalej rozšíruje svoju ponuku účinných riešení na podporu prevádzkovateľov dopravy pri znižovaní ich uhlíkovej stopy. CROSSWAY LE ELEC je vybavený centrálnym elektromotorom s výkonom 310 kW. Je napájaný lítiovou batériou NMC, dodávanou spoločnosťou FPT Industrial. Táto modulárna koncepcia batérií najnovšej generácie ponúka vynikajúce štandardy z hľadiska hustoty energie a nabíjacej kapacity. Sady 5, 6 alebo 7 batérií, rozmiestnené na streche a v zadnom priestore, ponúkajú 346, 416 a 485 kWh vo verzii triedy I, resp. 416 a 485 kWh vo verzii triedy II. Vozidlo tak poskytuje vysoký výkon s dojazdom približne 400 km. Čo je dostatočné na plnohodnotné plnenie úloh, ktoré presahujú centrum mesta, a to bez lokálnych emisií.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button