Cestná doprava

Trnavský kraj obnovil tri úseky ciest v okrese Trnava za viac ako milión eur

Ďalšie tri úseky ciest tretej triedy v okrese Trnava v celkovej dĺžke 6,8 kilometra zrekonštruoval za viac ako milión eur Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Ide o cestu z Dechtíc na Dobrú Vodu a medzi Košolnou a Dolnými Orešanmi.

Správa a údržba ciest (SÚC) TTSK upravuje aj miestnu komunikáciu v tejto lokalite, ktorá bude slúžiť ako obchádzková trasa pre prímestské autobusy počas jarnej rekonštrukcie mosta v Horných Orešanoch. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

„Zrekonštruované kilometre ciest znamenajú väčšiu bezpečnosť a lepší komfort pre obyvateľov kraja. Tieto práce sú súčasťou balíka 54 tohtoročných rekonštrukcií, z ktorých sa 37 týka ciest a 17 mostov,“ povedal Viskupič. Práce prebiehali za maximálneho využitia pôvodných materiálov vozovky, čo znižuje tvorbu odpadu. Okrem nového asfaltu TTSK zabezpečil aj výrub a orezanie porastov zasahujúcich do jazdných pruhov.

„Obnovu sme odštartovali v priebehu augusta a septembra. Na začiatku novembra sa podarilo ukončiť rekonštrukciu cesty medzi Košolnou a Dolnými Orešanmi a trasu z Dechtíc na Dobrú Vodu. Finálna oprava spojovacej cesty pri Košolnej a Horných Orešanoch bude hotová v priebehu novembra. Tento úsek sme museli pripraviť na väčšiu záťaž, keďže bude slúžiť ako obchádzková trasa pre prímestské autobusy z dôvodu 335-tisícovej rekonštrukcie mosta v Horných Orešanoch, ktorú pripravujeme v prvom štvrťroku budúceho roka,“ uviedol riaditeľ SÚC Dalibor Trebichalský.
TTSK v okrese Trnava pripravuje modernizáciu šesť kilometrov dlhého úseku cesty II/502 pri Dolných Orešanoch v hodnote 5,2 milióna eur, ktorú chce spolufinancovať z eurofondov.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button