Cestná doprava

To je kvalita: 56-ročný náves stále slúži

Od roku 1964 do roku 2000 používala spoločnosť E. Flückiger AG podvalník SCHEUERLE na prepravu stavebných strojov. Po kompletnej renovácii slúži aj po 56 rokoch a potvrdzuje, že kvalitné výrobky majú skutočne dlhodobú životnosť.

V roku 1964 vtedajší riaditeľ spoločnosti E. Flückiger AG (FLAG) zo švajčiarskeho mesta Rothrist v kantóne Aargau, Fritz Flückiger, kúpil podvalník T3641L značky SCHEUERLE, ktorá je dnes dcérskou spoločnosťou firmy Transporter Industry International Group (TII Group). V tej dobe sa FLAG špecializovala na recykláciu železného šrotu a zemné práce. Na podvalníku prevážala ťažkú techniku na miesta, kde bola potrebná. A podvalník spoľahlivo slúžil až do roku 2000.

Dlhá kariéra

Po 36 rokoch , kedy už FLAG riadil syn Fritza Flückigera Heinrich, išiel podvalník na zaslúžený odpočinok. Avšak, už vtedy sa vo firme zamýšľali nad tým, že by rokmi overený kvalitný podvalník mal byť iba tak odpísaný z majetku firmy. Je to veľmi vzácne, že podvalník prežije taký dlhý čas v takých náročných podmienkach a stále dokáže slúžiť. A to si uvedomoval aj Heinrich Flückiger.

„Podvalník od značky SCHEUERLE je veľmi robustný,“ hovorí Heinrich, ktorého všetci volajú Heini. Preto mu na dvore v Rothirste vyhradil miesto kde ho zaparkovali. Dlho sníval o tom, že ho jedného dňa zrenovuje, avšak, podnikateľské povinnosti s riadením spoločnosti, ktorá narástla na 85 zamestnancov, ho držali zaneprázdneného.

Najkrajší darček

O jeho sne, že zrenovuje nielen podvalník, ale aj ťahač a náklad, ktorý vozil, vedeli aj jeho dve dcéry. Preto sa mu rozhodli dať k narodeninám, ktoré mal začiatkom tohto roka, krásny dar v podobe splneného sna. Kým bol Heini na zaslúženej predĺženej dovolenke, spolu so zamestnancami firmy v podnikovom servise spojili sily a 56 rokov starý podvalník, ktorý 36 rokov aktívne slúžil, kompletne zrenovovali.

Zamestnancov FLAG ich myšlienka natoľko nadchla a motivovala, že nepotrebovali ani dva mesiace a podvalník zrenovovali tak, že vyzeral ako nový. Spolu s ním vynovili aj ťahač – Saurer D330BN 4×4 z roku 1966. A tak ťahaču, podvalníku aj pásovému rýpadlu z roku 1966, ktorý súprava prevážala, vdýchli nový život. Dojatý Heini s ním chce navštevovať zrazy starých úžitkových a nákladných vozidiel, aby ľuďom svoju historickú súpravu ukázal.

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button