Cestná doprava

Scania odhalila nový rad motorov V8 aj s najsilnejším výkonom 770 k

Aj svet, v ktorom sa šetrí každá kvapka paliva potrebuje silné stroje. Najlepšie by o tom vedeli rozprávať v Škandinávii, kde už dnes bežne stretnete súpravy s celkovou váhou 76 ton. Scania si je toho vedomá a preto predstavila nový rad motorov V8, od ktorých sľubuje nielen silu, ale aj hospodárnosť. Nový motor s výkonom 770 k sa navyše stáva najsilnejším komerčne vyrábaným motorom na svete.

Inovované motory Euro 6 V8 dokážu ako palivo využívať aj obnoviteľné palivá. Zákazníci majú na výber z výkonov 530, 590, 660 alebo 770 koní. Krútiaci moment dosahuje až 3 700 Nm, takže jazda do kopca bude opäť o čosi jednoduchšia aj pri plnom zaťažení. Scania pri novom rade motorov sľubuje úsporu paliva až do 6 %.  

Nová prevodovka Scania Opticruise

Podľa Scanie potrebujú špeciálne motory aj špeciálnu prevodovku, preto bola prepracovaná aj prevodovka Scania Opticrusie. Prevodové pomery ponúkajú viac možností a menej interných strát prináša úsporu paliva 1 %. Interval výmeny prevodového oleja sľubuje značka až do 1 milióna kilometrov. Nová prevodovka je k dispozícii pre všetky motory V8 od výkonu 660 k. 

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button