Cestná doprava

Scania na bioplyn je súčasťou recyklačného systému mesta Zürich

Zürich je mesto zelene a jeho Úrad pre parky a otvorené priestory, Grün Stadt Zürich, spravuje 40 percent celej oblasti mesta.

Oddelenie, ktoré zamestnáva 550 ľudí vrátane učňov, udržiava všetky verejné zelené plochy v meste: ulice a stromy v parkoch, mestské lesy, parky, športové a detské ihriská a cintoríny. Tieto každodenné činnosti vytvárajú obrovské množstvo organického odpadu. Z tohto dôvodu organizácia Grün Stadt Zürich investovala do nákladného vozidla Scania G 410 poháňaného lokálne vyrábaným bioplynom.

„Spoločnosť Scania nám ponúka možnosť použiť plynový motor, ktorý môžeme prevádzkovať na 100 % bioplyn,“ uviedol Beat Schraner, manažér vozového parku v organizácii Grün Stadt Zürich. „Máme veľké množstvo zeleného odpadu, z ktorého môžeme tankovať, čím sa dosiahne uzavretý recyklačný okruh.“ Mesto Zürich pripisuje osobitný význam životnému prostrediu a podľa Schranera sa od jeho úradov očakáva, že pôjdu príkladom. „Vďaka tomuto nákladnému vozidlu to dokážeme a z tohto dôvodu je to pre nás ideálne vozidlo na vykonávanie každodennej práce.“

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button